Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 34191 tot 34195
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Belgische overheid verdient geld aan massale ontslagen

Je zou bijna gaan denken dat ze het er voor doen. Het is eigenlijk onbegrijpelijk hoe de Belgische overheid geld verdient aan de massale ontslagen in ons land. Neem nu het voorbeeld van Ford Genk. De ontslagpremies bij Ford zijn vooral goed nieuws voor de Federale overheid.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Speculatie over rol van de Fed, maar beurs op Wall Street houdt hoofd recht

De Dow Jones Industrial Average liet vrijdagavond nog maar eens een nieuw record optekenen als reactie op het gegeven dat de werkloosheid in de US tot een dieptepunt voor de voorbije 4 jaar is gedaald. Zowel de jobcreatie als de werkloosheidsgraad waren beter dan verwacht.

Brad Sorensen, director of sector analysis bij het Schwab Center for Financial Research, gelooft dat er een nieuwe trend is gezet op de arbeidsmarkt. Een snelle daling van het aantal werklozen lijkt onwaarschijnlijk, maar niemand kan er nog aan twijfelen dat de situatie geleidelijk aan verbetert.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Daar is hij weer, de man van de Dow Jones 36000 punten

James Glassman is de man die in 1999 een boek schreef Dow 36.000. Met het nieuwe all-time high van de Dow Jones vorige week, wordt James Glassman weer van onder het stof gehaald.

Glassman acht het niet onmogelijk dat de Dow Jones binnen enkele jaren op 36.000 punten staat, en zijn argumenten houden zelfs steek.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Hoogste aantal faillissementen ooit

Ook in januari waren er veel faillissementen (734). Het CBS heeft eenmanszaken niet meegerekend in zijn cijfers.

Het aantal uitgesproken faillissementen in een maand is afhankelijk van het aantal zittingsdagen van de rechtbank en kan daardoor sterk schommelen. Daarom wordt doorgaans gekeken naar het voortschrijdend driemaandsgemiddelde. Dat schommelt al een halfjaar rond de 600 en kwam in februari uit op 681. Dat is de hoogste stand sinds de start van de reeks in 1981.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 11 maart 2013

Vooraanstaande economen en zakenlui groeperen zich in Duitse anti-Europapartij

Angela Merkel - Herman Van Rompuy

Een groep vooraanstaande Duitse economen, juristen en christen-democraten heeft zich verenigd in een anti-europartij die Alternative für Deutschland heet. Op de webpagina van de beweging staat als eerste zin te lezen: ‘Een einde aan deze euro’. ‘De introductie van de euro is een fatale vergissing gebleken, die onze welvaart bedreigt. De oude (traditionele) partijen zijn aan het einde van hun Latijn. Ze weigeren koppig hun vergissingen te erkennen.’