Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 34191 tot 34195
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

'Weer banenverlies bij PostNL'

DEN HAAG - PostNL gaat maandag een nieuwe grootscheepse reorganisatie aankondigen, die tot een fors banenverlies zal leiden.

Dat schrijft de Volkskrant vrijdag op basis van bronnen rond het bedrijf.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Loonkloof België tegenover buurlanden bijna 13 procent

De loonkloof die België sinds 1996 opbouwde tegenover de buurlanden Duitsland, Frankrijk en Nederland, bedraagt bijna 13 procent. Dat is als je rekening houdt met de uurloonkosten én de arbeidsproductiviteit, zo staat in het jaarverslag van de Nationale Bank van België (NBB).

Bron: ftm.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Ja, het kan allemaal nog erger

De stemming in Nederland is beneden alle peil. En het kan nog slechter. Hoe lang nog voordat dit kabinet zijn eigen sprookjes trotseert, en gaat investeren in de economie?

Je moet van heel goeden huize komen om nog te betogen dat bezuinigingen en lastenverzwaringen het vertrouwen herstellen. Die mantra hebben we afgelopen jaren vaak gehoord uit de mond van premier Mark Rutte en voormalig minister van financiën Jan Kees de Jager. “Sterker uit de crisis komen”, heet dat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

WTF?! ECB verdient € 555 miljoen aan Griekse obligaties

Volgens CNBC heeft de Europese Centrale Bank vorig jaar € 555 miljoen winst gemaakt op zijn Griekse obligaties die het heeft opgekocht bij de eerste bailout van Griekenland. Volgens het Griekse reddingsplan worden deze winsten getransfereerd naar de Griekse overheid.

Eurosystem is de ECB samen met de 17 andere centrale banken. Volgens de berekening dat de ECB 8 % uitmaakt van Eurosystem, zou de totale winst op ongeveer € 6 miljard komen voor Eurosystem.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Financiën Breda zorgelijk door grondverliezen

De gemeente Breda is de afgelopen jaren al geconfronteerd met tekorten en afboekingen voor in totaal 100 miljoen euro. Als alle negatieve scenario's uitkomen, komt daar nog bijna 150 miljoen euro bij, berekende de Rekenkamer.

Behalve de algemeen bekende factoren zoals de stagnerende markt en dalende prijzen, weegt extra mee dat Breda veel grond, te grote ambities en te duur aanbod heeft terwijl juist vraag is naar goedkope huizen. Vanuit de wens om hogere inkomens naar de stad te trekken, worden vooral duurdere huizen gebouwd terwijl in realiteit vooral studenten en Oost-Europese werknemers naar de stad komen en oudere ouderen op zoek zijn naar goedkope (zorg)woningen.