Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 34196 tot 34200
Bron: bnr.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Economen, oppositie en vakbonden: kabinet schuldig aan slechte economie

Vooraanstaande economen, vakbonden en de oppositiepartijen zijn het eens: het kabinet heeft onvoldoende tot niets gedaan om Nederland uit de crisis te halen.

Voornoemden buitelden vandaag over elkaar heen in reactie op de slechte economische cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag naar buiten bracht: de werkloosheid is opgelopen tot 7,5 procent , het consumentenvertrouwen is historisch laag en als klap op de vuurpijl zijn de huizenprijzen tien procent gedaald .

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

China maakt jacht op het goud van Canada

Dat China een grootmacht op het gebied van goud is weet iedereen, maar het land heeft naast grote reserves van het edelmetaal ook grote hoeveelheden dollar in het bezit. China is bezig met een nieuwe tactiek waarin de dollars worden ingezet om belangen te nemen in verschillende projecten en ondernemingen die actief zijn in de goudmarkt. Zo is China nu ook bezig om een belang te nemen in Canada in een mijn waar goud wordt opgegraven, om zo wereldwijd grip te krijgen op al het goud wat uit de grond wordt gehaald.

Bron: ad.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Pensioenkorting treft 5,6 miljoen mensen

In totaal 5,6 miljoen mensen worden getroffen door kortingen op hun pensioen. 68 van de 415 Nederlandse pensioenfondsen moeten door hun slechte financiële positie korten op de pensioenen. Dit maakte De Nederlandsche Bank (DNB) bekend.

De kortingen per 1 april treffen niet alleen gepensioneerden, maar ook de opbouw van werkende deelnemers. De verlagingen variëren tussen 0,5 en 7 procent en komen voor de deelnemers van deze fondsen gemiddeld uit op 1,9 procent. De eventuele verlagingen van 37 pensioenfondsen in 2014 worden door DNB voorlopig geschat op gemiddeld 1,7 procent.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Belfius wil personeel vijf procent laten inleveren

De directie van Belfius wil het personeel 5 procent laten inleveren, verspreid over twee jaar. Dat is één van de voorstellen uit het besparingsplan van 240 miljoen euro, zo is vernomen in vakbondskringen. Een ander luik betreft het verlagen van de groepsverzekering en het verminderen van het personeelsbestand met 670 eenheden, uitsluitend via natuurlijke afvloeiingen. De bonden gaan het plan aan hun achterban voorleggen, het resultaat wordt verwacht tegen 6 maart.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Hedge Funds dumpten goud in het 4e kwartaal

was niet de enige die door hedge funds werd gedumpt in het vierde kwartaal. Ook de goud-ETF GLD werd lustig buitengegooid door de hedge funds in Amerika. In het vierde kwartaal werden de long posities verminderd tot het laagste niveau in de laatste vier jaar.