Nieuws / Artikelen met het woord

58192 artikelen gevonden. Artikel 3421 tot 3425
Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 3 februari 2017

America First, maar wie is tweede?

De introductievideo van Nederland aan Donald Trump bij Zondag met Lubach werd een wereldwijde hit. De video is wereldwijd al tientallen miljoenen keren bekeken en inspireerde programmamakers in andere landen om hetzelfde te doen. Duitsland, Zwitserland, Finland, Portugal en België hebben al hun eigen variant op deze video gemaakt

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 2 februari 2017

Draghi: Devalueren is geen oplossing

Als een land een zwakke groei kent als gevolg van structurele problemen, dan mag een verandering van de wisselkoers niet de oplossing zijn. Dat zei ECB-president Draghi vandaag tijdens een toespraak in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. Met deze uitspraak reageert hij op de veel gehoorde kritiek dat de euro landen de mogelijkheid ontneemt om hun munt te devalueren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 2 februari 2017

Rente loopt weer op in Frankrijk, Italië en Griekenland

De obligatiemarkt signaleert dat beleggers zich weer meer zorgen maken over de kredietwaardigheid van landen als Frankrijk, Italië en Griekenland. De rente op 10-jaars leningen van deze landen is de afgelopen maanden namelijk flink gestegen ten opzichte van de Duitse 10-jaars rente, het referentiepunt voor de Europese obligatiemarkt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 2 februari 2017

Column: Patriottisme, welvaart en migranten

Zelfs in kringen van de PvdA leeft een gevoel van patriottisme. Mensen behoren trots te zijn op hun Nederlanderschap, er wordt gesproken over Nederlandse waarden en normen, mensen van buitenlandse komaf moeten zich aanpassen aan ‘onze’ waarden en normen. En als je hier wilt blijven wonen en werken dan moet je een soort examen afleggen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 1 februari 2017

Terugkeer goudstandaard geen goed idee

De terugkeer naar een goudstandaard is geen goed idee, omdat je daarmee de geldhoeveelheid in de economie vastlegt. Daarmee belemmer je de economische groei, omdat iedereen moet werken voor diezelfde gelimiteerde hoeveelheid geld. Dat zegt econoom Michael Norman op zijn videoblog.