Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 3421 tot 3425
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

Review 2016: Obligatiemarkt!

Het jaar 2016 kan nu al de geschiedenisboeken in als een van de meest wispelturige jaren van deze eeuw. Dit op diverse fronten: sociaal, politiek, economisch, financieel. Overal was de verandering duidelijk zichtbaar.

Bovendien zette het heel wat autoriteiten, op verschillende onderdelen, op het verkeerde been. De consequenties zullen pas volgend jaar echt voelbaar worden. In meerdere niveaus van onze maatschappij. Het jaar begon echter zoals ik de voorbije jaren al had gekend.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

Pakistan overweegt grootste bankbiljetten af te schaffen?

Het Senaat in Pakistan heeft de regering aanbevolen alle bankbiljetten van 5.000 roepie uit omloop te halen. Een nieuwe resolutie stelt voor om het grootste bankbiljet te schrappen, naar verluid om ‘niet legitieme geldstromen’ aan te pakken. Het biljet van 5.000 roepie heeft een waarde van omgerekend $48 en vertegenwoordigt ongeveer een derde van de totale waarde van alle bankbiljetten in omloop.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 20 december 2016

John Pilger: Derde Wereldoorlog is al onderweg

De wereld stevent in hoog tempo af op een Derde Wereldoorlog, zo vreest documentairemaker en journalist John Pilger. In deze lezing spreekt hij zijn zorgen uit over propaganda, de dreiging van een nucleaire oorlog, de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China en het stilzwijgen van de Westerse media.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 20 december 2016

Banken ‘ontslaan’ steeds meer klanten

Bankieren is niet meer wat het ooit geweest is: lage of zelfs negatieve interesten, meer bureaucratie, kortere openingsuren… en als je pech hebt wordt je zelfs aan de deur gezet als klant!

Dat ondervinden steeds meer mensen en bedrijven: wie te veel bureaucratie met zich meebrengt of niet genoeg geld opbrengt wordt vriendelijk verzocht ergens anders te bankieren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 december 2016

U wilde echt al inpakken met goud?

Indien Trump aan de macht zou komen, zou goud zijn rally van 2016 gestaag doorzetten. Althans, dit waren de voorspellingen van veel analysen, zelfs in de mainstream media. Van $1.082 dollar in januari 2016 doorbrak de prijs van een troy ounce de $1.350 barrière in de zomer, bleef daarna nog enkele maanden stabiel rond de $1.300 hangen waarna de goudprijs in reactie op FOMC berichten hard naar beneden tuimelde en nu zelfs rond de $1.130 beweegt, 17% lager dan de zomerpiek van $1.366. Nog altijd $50 hoger dan begin van dit jaar, echter is de psychische klap wel degelijk uitgedeeld aan het vertrouwen in dit beleggingsobject.

Trump gaat de nieuwe president van de Verenigde Staten worden, maar dit heeft de goudprijs ‘tot op heden’ nog geen goed gedaan. De vraag begint dan ook steeds meer te rijzen of beleggers het op moeten geven in goud. Immers lijkt het vertrouwen in de Amerikaanse economie sterk toe te nemen, heeft de Fed de rente verhoogt en is voornemens de rente in 2017 nog eens drie keer opwaarts bij te stellen.