Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 34201 tot 34205
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 februari 2013

Spaans Eerste Minister geeft toe: Spanje is eraan voor de moeite

In zijn recentste toespraak heeft Spaanse Eerste Minister Rajoy tussen de lijnen toegegeven dat Spanje in een hopeloze situatie terecht gekomen is.

In die toespraak zei Rajoy: 

“It is not enough, there are no green shoots, there is no spring.” Wie naar de geschiedenis van de Spaanse en Europese politici kijkt, weet dat dit een straffe uitspraak is.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 21 februari 2013

René Tissen: De jacht op het grote geld

René Tissen, RTLZ | Zelfs in het door rampen en tegenspoed getroffen Griekenland is de effectenbeurs de afgelopen jaren gestegen, al was het een hobbelig traject met soms diepe dalen. Sinds het uitbreken van de crisis in 2008 is sprake van een wereldwijde, zelfs exponentiële, stijging van de beurzen. Terwijl het gezonde verstand van de bevolking op een trendmatige daling (of ten hoogste stabilisering) van de koersen wijst. Want het is crisis. Ook voor bedrijven.

De jacht op het grote geld

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 21 februari 2013

Socialistisch Frankrijk reageert op Titan CEO, hilariteit volgt

Presented without any comment (see original Titan letter here), and google translated to add Babel fishing insult to an already injurious, or is that hilarious, exchange between a hard core capitalist and a socialist... perfect ignorance, admiration of Obama, trade tariff threats, oh, and don't mention the war.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 februari 2013

'Slechte economie veroorzaakt nationaal chagrijn'

TILBURG - Het grote chagrijn onder Nederlandse consumenten wordt veroorzaakt door groeiende onzekerheid over banen, inkomen, sociale uitkeringen en huizenprijzen.

Dat het consumentenvertrouwen sinds 1986 niet meer zo laag is geweest, komt volgens de Tilburgse hoogleraar Ruud Muffels door het gebrek aan zekerheden op vrijwel alle terreinen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 21 februari 2013

Explosie werkloosheid in 2013 ?

Werkloosheid 2013 | De werkloosheid in Nederland is sinds de tweede helft van 2012 fors gestegen. Ook in de eerste maand van 2013 is de werkloosheid wederom flink toegenomen. Er kwamen per dag 677 werklozen bij in januari 2013. Dat komt neer op een maandelijkse toename van 21.000 werklozen. In totaal zijn er nu volgens de officiële cijfers van het CBS 592.000 werklozen in Nederland. De officiële cijfers houden in dat dit alle personen zijn die actief zoeken naar betaald werk voor twaalf uur of meer per week en die daarvoor ook nog beschikbaar zijn. Het werkloosheidspercentage zal dus nog wel wat hoger zijn dan de 7,5% van de afgelopen maand. Zal de werkloosheid in Nederland in 2013 net zo hard gaan stijgen als de werkloosheid in de knoflooklanden?