Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 34226 tot 34230
Bron: parool.nl
Geplaatst: zaterdag 2 maart 2013

Obama: 'Economie VS zal uitblijven akkoord voelen'

© AFPDe Amerikaanse economie komt in een langzamere versnelling terecht en zal de komende tijd de 'domme bezuinigingen' flink gaan voelen. Dat zei de Amerikaanse president Barack Obama vlak na het mislukken van nieuwe onderhandelingen met de Republikeinen over een bezuinigingspakket. Door het uitblijven van een akkoord treden er op zaterdagochtend (Nederlandse tijd) een reeks automatische kortingen op de Amerikaanse overheidsuitgaven in werking, van in totaal zo'n 85 miljard dollar (65 miljard euro).

'Het is gewoon dom. Dit gaan mensen voelen. Dit gaat de economie voelen', zegt Obama. Maar hij benadrukt dat dit ook 'niet het einde van de wereld' betekent. 'Wij zullen dit wel overleven'.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 2 maart 2013

Obama tekent voor bezuinigingspakket

WASHINGTON - De Amerikaanse president Barack Obama heeft vrijdag de papieren voor de miljardenbezuinigingen getekend.

De bezuinigingen moeten wettelijk doorgevoerd worden, omdat de Amerikaanse politici het niet op tijd eens konden worden over andere bezuinigingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 2 maart 2013

Wat denkt Casey Research van de sell off in goud

Casey Research is een van de meest gerespecteerde onderzoeksbureaus in de wereld. Ze hebben een uitgesproken mening over goud en de goudmijnsector. Naar aanleiding van de recente sell off in goud en goudmijnaandelen is het interessant om eens te kijken naar wat de mensen achter Casey Research hiervan denken.

Het is niet logisch dat de goudprijs daalt in een tijd dat een grote groep landen zoveel mogelijk geld uit het niets creëert terwijl een andere groep landen zoveel mogelijk fysiek goud probeert op te kopen. In die situatie zou de goudprijs moeten stijgen in plaats van dalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Ook mijnbouwers kunnen een stevig dividendrendement bieden

Goudmijnaandelen en dividend gaan meestal niet goed samen. Dit is een van de redenen dat de sector het minder goed doet de laatste jaren. The Dividend Pig bewijst echter het tegendeel. Het vond 3 Canadese mijnbouwers die een stevig dividendrendement bieden. Enkele mijnbouwers verhoogden recent zelfs hun dividend nog fors.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Overleg VS mislukt, 'dom' snijden onafwendbaar

Het valreepoverleg van het Witte Huis en het Amerikaanse Congres om de aanstaande automatische bezuinigingen af te wenden is vrijdag mislukt.

Dat betekent dat vrijdagavond 85 miljard dollar (65 miljard euro) gekort wordt op het budget van onder meer de gezondheidszorg en defensie. President Barack Obama maakte dat vrijdag bekend. Obama noemde de bezuinigingen 'dom' en 'lukraak'.