Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 34236 tot 34240
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 20 februari 2013

De oorzaken van de daling van goud en zilver

De goudprijs is woensdag 20 februari naar het laagste niveau van de afgelopen 7 maanden gedaald. Het psychologische steunniveau van $1.600,- per troy ounce werd donderdagmiddag doorbroken en op moment van schrijven noteert de prijs van goud rond de $1.590,-. In de afgelopen 30 dagen is goud met zo’n $100,- gedaald. Ook zilver zit in een dalende trend, inmiddels kost een troy ounce zilver zo’n $29,-. Wat zijn zoal de oorzaken voor de daling van goud en zilver?

Stijgende rente = dalende goudprijs

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 20 februari 2013

Dit is het best presterende land van de groeimarkten

Je zou er niet direct aan denken, maar naast China en andere groeilanden beleeft Vietnam ook een sterke economische groei. De aandelen van de Vietnamese beurs zijn lange tijd achter gebleven, maar hebben er sinds november een forse stijging opzitten. En nog steeds ogen de waarderingen heel aantrekkelijk volgens

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 februari 2013

'Politici worden geconfronteerd met de ziekelijke cultuur die ze zelf hebben helpen creëren'

Vrouwelijke immigranten maken een kwart uit van al wie in Denemarken langdurige uitkeringen ontvangt, blijkt uit recente cijfers van het Deense Ministerie van Arbeid. Maar de uitkeringsmentaliteit is wijdverspreid onder vele delen van de bevolking, schrijft de krant Jyllands-Posten:

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 20 februari 2013

Volvo Cars gaat duizend banen schrappen

Bij autobouwer Volvo, eigendom van het Chinese Geely, worden dit jaar duizend banen geschrapt, ofwel vijf procent van het totale personeelbestand. Dat maakte de topman Hakan Samuelson bekend.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 februari 2013

'Met Franse werknemers is niets aan te vangen, u mag ze houden'

Met Franse werknemers is niets aan te vangen. Deze zogenaamde arbeidskrachten eisen een gigantisch loon, terwijl ze maar drie uur per dag werken. Dat heeft Maurice Taylor, chief executive van de Amerikaanse bandenfabrikant Titan International, in een brief in de Franse zakenkrant Les Echos tegen Arnaud Montebourg, Frans minister van industriële vernieuwing, gezegd. Daarmee reageert Taylor op een vraag van Montebourg, die hoopte dat Titan een gedeelte van de Franse activiteiten van Goodyear, dat zijn fabriek in Amiens sluit, zou willen overnemen.