Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 34236 tot 34240
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Winst Amerikaanse banken = subsidies aan Amerikaanse banken

Vorig jaar wisten de 10 grootste banken $ 83 miljard aan subsidies binnen te rijven. Het bedrag aan subsidies komt ongeveer overeen met de "winst" die de 10 grootste banken wisten te maken in 2012. Het bedrag komt ook overeen met de jaarlijkse besparingen die Amerika nu wordt opgelegd door middel van de sequester zegt

The Big Picture

Bron: beurs.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

ECB: Banken lossen EUR12,5 miljard af op LTRO-leningen

AMSTERDAM (Dow Jones)--De Europese Centrale Bank (ECB) maakt vrijdag rond het middaguur bekend dat de Europese banken komende week in totaal EUR12,5 miljard zullen aflossen op hun leningen van de lange termijn herfinancieringsoperaties (LTRO) van de centrale bank.

Bron: afaspersonal.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Ben jij er in 2013, financieel gezien, op vooruit of achteruit gegaan?

Dankzij de graaiende overheid ga ik er netto 100 euro op achteruit. Geld dat ik niet meer voor consumptief gedrag kan besteden. De dieven hebben ook nog het gore lef om te stellen dat vanwege de spaarzame burgers de economie in het slop is geraakt. Om de een of andere reden is het altijd mijn schuld.

Belastingen die omhoog gaan en toeslagen die omlaag gaan, daarnaast verzekeringen die duurder en duurder worden, benzine wat steeds duurder wordt en ga zo maar door.. Daarnaast mogelijke huurverhoging vanaf de zomer, maar onvoldoende inkomen om een huis te kopen hier in de buurt te kopen en daarnaast hebben wij door schulden in het verleden een BKR notering waardoor we niet eens een huis kunnen kopen.. Al met al een zooitje…

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Betalingsachterstand studentenlening neemt sterk toe

Vorig jaar schreven we al over de sterke stijging van het uitstaande bedrag aan studentenleningen in de VS. Dat blijft niet zonder gevolgen, want de nieuwste data van de Federal Reserve laat zien dat de betalingsachterstand op dit soort leningen sterk aan het toenemen is. Op bijna 12% van alle uitstaande leningen rust een betalingsachterstand van meer dan 90 dagen. Dat is meer dan op creditcardleningen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Huizenmarkt: Welke van de twee is juist?

Verwarring alom op de redactie. Na het zien van de laatste plaatjes van Rabobank raakten we het toch even kwijt. Hebben we de zorgwekkende situatie op de huizenmarkt in Nederland nu jarenlang overschat ?