Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 34236 tot 34240
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

Uw spaargeld: de nieuwe geldbron om de eurocrisis te financieren

De door de EU-ECB-IMF-troïka opgelegde maatregel om een gedeelte van het spaargeld (9,9% voor bedragen boven 100.000 euro; 6,75% voor bedragen daaronder) dat op Cypriotische banken staat geparkeerd te confisceren, heeft vele analisten met verstomming geslagen:

Met de maatregel om geld van de spaarders te confisceren blijft de eurozone de facto in gebreke wat betreft het naleven van de garantie die voor spaarrekeningen bestond sinds de val van de Lehman Brothers Bank in 2008 (...)

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

'Geldautomaat verdwijnt uit dorpen'

In kleine dorpen verdwijnen steeds meer geldautomaten. In vijf jaar tijd zijn er duizend geldautomaten opgeheven en duizend bankkantoren gesloten.

Dat meldt de Volkskrant maandag op basis van cijfers van De Nederlandsche Bank en onderzoeksbureau RBR.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

Euro zakt verder door Cyprus

De euro is tot het laagste niveau van het jaar gedaald als gevolg van het besluit om Cypriotische spaarders deels op te laten draaien voor de noodsteun aan Cyprus.

De euro daalde met 1,3 procent tot 1,2908 dollar.

Bron: ad.nl
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

'Miljoenen mensen raken hun spaargeld kwijt'

Binnen een jaar tijd zijn miljoenen mensen hun spaargeld kwijt, want de euro crasht en valt diep. Geen overheid die daar iets tegen kan ondernemen, want het zijn bankiers als Goldman Sachs, die de crisis in gang zetten om er miljarden aan te verdienen.

Deze onheilstijding zond de BBC uit. In een interview legt onafhankelijk beursmakelaar Alessio Rastani uit dat er een enorme crisis op komst is en dat miljoenen mensen hun bezittingen kwijt raken. 'En dat is nog maar het begin. De financiële markten worden momenteel beheerst door angst,' aldus Rastani.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 18 maart 2013

Betalingsverkeer op Cyprus stilgelegd

Het betalingsverkeer op Cyprus is op last van de president van de centrale bank van het land, Panicos Demetriades, tot nader order stilgelegd. Dat meldden diverse Griekstalige media zondag.