Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 34246 tot 34250
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

US mint verkocht in februari 80.500 troy ounce aan goud munten

De US Mint verkocht in februari 80.500 troy ounce aan gouden munten, bijna vier keer zoveel als in dezelfde maand van vorig jaar. In januari wist de US mint ook al veel gouden munten te verkopen. Kennelijk zijn kopers niet onder de indruk van de prijsdaling en blijven ze gewoon edelmetaal aan hun vermogen toevoegen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Jim Sinclair: De papieren goudmarkt verdwijnt – alleen fysiek goud telt

Jim Sinclair, wiens vader nog een zakenpartner was van de legendarische belegger Jesse Livermore, zegt dat het karakter van de goudmarkt verandert zonder dat velen het hebben opgemerkt. De intrede van overheden aan de vraagzijde van de markt zorgt ervoor dat het fysieke goud aan belang wint. De papieren goudmarkt kan gemanipuleerd worden, maar de fysieke vraag zal uiteindelijk overheersen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Kort nieuws van de dag

Op beurs.com proberen we je de waarheid over uw geld te onthullen. Daarom leest u hier voornamelijk alles wat u in de media niet hoort of leest. Maar dagelijks wijken we even af en krijgt u een kort overzicht van de interessantste achtergrondinformatie in de media via het “Kort nieuws van de dag”.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

En daar is de bodem! (Deel 2)

We schreven al dat er verschillende indicatoren zijn die kunnen wijzen dat een bodem in de maak is voor goud. Goldscent ziet daarnaast ook nog dat de daling van de goudprijs in feite gewoon een seizoensgebonden daling is. In tegenstelling tot andere jaren wordt de kracht van goud dit jaar wel serieus getest. Maar ook 

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 maart 2013

Beppe Grillo is de ware oppositieleider in... Duitsland

© - Casaleggio Associati In de vroege jaren dertig van vorige eeuw vernietigde de Duitse besparingspolitiek het monetaire systeem dat op de goudstandaard gebaseerd was. 'Vandaag vernietigt die politiek de euro,' schrijft Wolfgang Münchau in Der Spiegel.  Munchau is de Europaspecialist van de Financial Times en de stichter en voorzitter van Eurointelligence:

'In beide gevallen bestond een systeem van vastgelegde wisselkoersen, toen was er de goudstandaard; vandaag de euro. Het establishment steunde een waanzinnige en procyclische politiek, waarbij bespaard werd tot een recessie de enig mogelijke uitkomst was, wat leidde tot een schuldenval en massawerkloosheid. In Duitsland eindigde die Grote Depressie in een tragedie...