Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 3426 tot 3430
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

‘Algoritmen vormen vernietigende evolutie, die de basis van het democratische engagement vernielt’

De Amerikaanse internetspecialist Lawrence Lessig, die rechten doceert aan de universiteit van Harvard, maar globale bekendheid geniet omdat hij de bedenker is van de Creative Commons-licentie, die het mogelijk maakt om zaken online te delen, heeft in een interview met de Franse krant Libération gezegd zich zorgen te maken over de fragmentering van het internet als gevolg van de algoritmen die bijvoorbeeld Facebook hanteert:

‘In de fysieke wereld, wanneer je op straat wandelt, word je onvermijdelijk met verschillende mensen geconfronteerd, met ideeën die je liever niet overneemt.

Maar in cyberspace wordt het steeds makkelijker om op zeer efficiënte wijze mensen te segmenteren en ze in hun eigen universum op te  sluiten.  Die efficiënte wordt een probleem voor de vrijheid. Het is een vernietigende evolutie, die de basis van het democratische engagement vernielt. Hoe we dat probleem moeten oplossen, weten we niet.’

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

Rusland verdenkt ex-trader Deutsche Bank van marktmanipulatie

De centrale bank in Rusland verdenkt een ex-trader bij Deutsche Bank ervan zich schuldig te hebben gemaakt aan marktmanipulatie. De feiten zouden zich hebben voorgedaan tussen 2013 en 2015, waarbij de medewerker miljoenen euro's kon verdienen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

General Motors schrapt 1.300 banen in Detroit

General Motors (GM), de grootste Amerikaanse autobouwer, gaat bijna de helft van de banen schrappen in zijn fabriek in Detroit. De tweede shift wordt afgeschaft, waardoor 1.300 van de 3.000 banen verdwijnen. Dat heeft GM vandaag aangekondigd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

14 miljardairs die geen diploma hebben

Voor de meeste mensen is het belangrijk om het juiste diploma te behalen. Maar geen diploma wil niet zeggen dat je er niks van gaat bakken. Veel hangt af van jouw motivatie, werkkracht en doorzettingsvermogen. Deze 14 miljardairs bewezen alvast dat je geen diploma nodig hebt om succesvol te worden.

Voor deze miljardairs was geen diploma geen obstakel om te timmeren aan de weg naar succes en rijkdom. Laat het een inspiratie zijn om het maximale uit je leven te halen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

EU wil grenscontrole op goud en geld aanscherpen

De Europese Unie wil de controle op goud en contant geld dat de Europese Unie binnenkomt aanscherpen, zo blijkt uit een nieuw voorstel dat vandaag naar buiten werd gebracht. Volgens de Europese Commissie moet deze maatregel genomen worden om de financiering van terrorisme in Europa te bestrijden.