Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 34256 tot 34260
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 februari 2013

'Politici worden geconfronteerd met de ziekelijke cultuur die ze zelf hebben helpen creëren'

Vrouwelijke immigranten maken een kwart uit van al wie in Denemarken langdurige uitkeringen ontvangt, blijkt uit recente cijfers van het Deense Ministerie van Arbeid. Maar de uitkeringsmentaliteit is wijdverspreid onder vele delen van de bevolking, schrijft de krant Jyllands-Posten:

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 20 februari 2013

Volvo Cars gaat duizend banen schrappen

Bij autobouwer Volvo, eigendom van het Chinese Geely, worden dit jaar duizend banen geschrapt, ofwel vijf procent van het totale personeelbestand. Dat maakte de topman Hakan Samuelson bekend.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 20 februari 2013

'Met Franse werknemers is niets aan te vangen, u mag ze houden'

Met Franse werknemers is niets aan te vangen. Deze zogenaamde arbeidskrachten eisen een gigantisch loon, terwijl ze maar drie uur per dag werken. Dat heeft Maurice Taylor, chief executive van de Amerikaanse bandenfabrikant Titan International, in een brief in de Franse zakenkrant Les Echos tegen Arnaud Montebourg, Frans minister van industriële vernieuwing, gezegd. Daarmee reageert Taylor op een vraag van Montebourg, die hoopte dat Titan een gedeelte van de Franse activiteiten van Goodyear, dat zijn fabriek in Amiens sluit, zou willen overnemen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 20 februari 2013

Ook Fortuneo verlaagt nu rente op spaarrekeningen

De internetbank Fortuneo Bank maakt bekend dat ze vanaf 1 maart 2013 de rente verlaagt op de spaarrekeningen Fortuneo Plus en Fortuneo Plus Fidelity. De nieuwe basisrente voor Fortuneo Plus komt op 1,50 procent. "De aanhoudende lage rente creëert moeilijke marktomstandigheden, waardoor wij helaas niet anders kunnen dan de rente op deze spaarrekeningen te verlagen", zegt marketingdirecteur Michel Schram.

Bron: knack.be
Geplaatst: woensdag 20 februari 2013

De VS stevent – alweer – op een begrotingscrisis af

In de VS is het nieuwste rondje blufpoker rond de begroting bezig. Als Democraten en Republikeinen geen compromis vinden, treden automatisch draconische besparingen in werking en dreigt een recessie.