Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 34256 tot 34260
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Kuroda moet Abe’s Japan redden

Het zat er al een tijd aan te komen, maar het is sinds donderdag officieel: Harihuko Kuroda zal de nieuwe president worden van de Bank of Japan en daarmee Abenomics tot uitvoering moeten brengen.

Een zware taak voor het oude hoofd van de Aziatische ontwikkelingsbank die een belangrijke taak zal gaan uitvoeren in het plan van de nieuwe Japanse premier Abe om groei te bewerkstelligen door middel van zowel fiscale en monetaire verruiming. Twee weken geleden gaf Kuroda nog

Bron: demorgen.be
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Geld stroomt weg uit Cyprus uit vrees voor 'haircut'

© reuters.De vrees voor een zogenaamde 'haircut' als onderdeel van een reddingsplan voor Cyprus doet veel geld uit het Cypriotische banksysteem vloeien. Bij een haircut zouden de spaarders hun duit in het zakje moeten doen voor de financiële redding van het eiland.

Bron: businessinsider.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Zimmerman: elke indicator die ik volg wijst op volgende financiële crisis

The stock market is within points of hitting an all-time high.

"Every reliable technical tool is warning of major peaking action," said Walter Zimmerman, the senior technical analyst at United-ICAP. "This includes sentiment, momentum, classical chart patterns, and Elliott wave analysis.

"Most of the rally in the stock market since 2009 can be chalked up to the Federal Reserve’s attempt to create a ‘wealth effect’ through higher stock market prices. This only exacerbates the downside risk. Why? The stock market no is longer a lead indicator for the economy. It is instead reflecting  Fed manipulation. Pushing the stock market higher while the real economy languishes has resulted in another bubble.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Laatste waarschuwing van Ben Bernanke

Op zijn tweede dag van zijn speech op Capitol Hill voor het Congress probeerde Ben Bernanke een zo positief mogelijk verhaal af te steken. Hij stak alvast de pluim voor het economisch herstel op zijn hoed. Dankzij de monetaire politiek van de Fed was het economisch herstel sterker dan verwacht, aldus Bernanke.

De centrale bank heeft dus voor meer jobs gezorgd. Maar tot euforie liet de Fed-man zich niet verleiden, Bernanke gaf grif toe dat het nog geruime tijd zal duren alvorens de Amerikaanse arbeidsmarkt weer op haar pootjes staat. Hij rekent voor 3 jaren extra om de werkloosheid terug te dringen tot 6 %.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Rick Santelli maakt goud ‘secutarisatie’ met de grond gelijk!

Rick Santelli, senior ‘on air’ editor bij CNBC, had een bijdrage over goud en de securitisatie van het gele edelmetaal. Voor Santelli blijven dit soort goud effecten slechts papieren afgeleiden, met alle gevolgen van dien.