Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 34266 tot 34270
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Werkloosheid Vlaanderen stijgt met 7 procent

Eind februari 2013 telde Vlaanderen 215.177 werkzoekenden. Dat zijn er 13.257 of 6,6 procent meer dan vorig jaar. De werkloosheidsgraad in Vlaanderen stijgt daarmee naar 7,29 procent. Vooral de werkloosheid onder mannen (+10 procent) en jongeren (+11,8 procent) neemt toe. Zo blijkt uit de maandelijkse cijfers van Vlaams minister van Werk Philippe Muyters.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Hypotheekrente hoog door krappe kapitaalmarkt

De krapte op de internationale kapitaalmarkt is de belangrijkste oorzaak van de hoge hypotheekrente in Nederland.

De afgenomen concurrentie op de hypotheekmarkt speelt een aanvullende, maar tijdelijke rol. Dat staat in een onderzoeksrapport dat De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag heeft gepubliceerd.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Column Kees de Kort | VS hobbelen van incident naar incident

"Dat heeft te maken met het feit dat in Amerika de republikeinen en de democraten het gewoon principieel nergens over eens zijn", legt De Kort uit. "Niet over belastingen, niet over uitgaven, nergens over. Er is in Amerika al jarenlang geen formele begroting. De republikeinen zijn de baas in het huis, de democraten in de senaat. Er kunnen geen afspraken op lange termijn worden gemaakt. Maar er moet natuurlijk wel geld worden uitgegeven. Er wordt, iedere keer als er wat is, ad hoc een besluit genomen."De Kort gaat verder: "Een paar maanden geleden is besloten van 'we hebben geen begroting, maar de regering moet wel uitgeven, dus jullie mogen wel een aantal maanden geld uit blijven geven'. Dat is tot eind maart. Dan moet er als het ware weer bij elkaar gezeten van 'krijgen we nou geld voor een volgende periode?' Dus de Amerikaanse regering, het Amerikaanse parlement, hobbelt eigenlijk van incident naar incident en iedere keer opnieuw gaat de discussie over belasting verhogen, uitgaven verlagen, eisen stellen en gedoe.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Veel dreigende armoede in Europa

Een grafiek van Bloomberg laat zien hoeveel procent van de bevolking in verschillende Europese landen het risico loopt om onder de armoedegrens te zakken. Italië blijkt er bijzonder slecht voor te staan, geen wonder dat ze wilden afrekenen met het bezuinigingsbeleid van Mario Monti.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Japan gaat 9,7% meer betalen voor import tarwe

De valutaoorlog raakt de Japanse consument, want door de zwakkere munt worden importgoederen duurder. Vanaf april zal men voor de import van tarwe 9,7% meer gaan betalen dan nu het geval is. In januari liet Japan het grootste tekort op de handelsbalans ooit zien.