Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 34291 tot 34295
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Goud op weg naar een wereldwijd tekort

Richard Evans zegt in The Telegraph dat de goudprijs kan stijgen naar $ 2.000 door een wereldwijd tekort aan goud. De goudsector zit al enkele jaren in de hoek waar de klappen vallen. Hierdoor hebben de mijnbouwers hun investeringen teruggedrongen. Dit zal de komende jaren leiden tot een tekort aan goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Italiaanse leningen dalen, slechte leningen stijgen

We zeiden eerder al dat het aantal slechte leningen in de Eurozone in de lift blijft. Dit komt mede door de stijgende slechte leningen.

Bron: algemeen.info
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Verlaagde BTW in de bouw

Om de bouwsector een impuls te geven in deze tijden van economische crisis heeft het kabinet besloten een totaalpakket aan maatregelen te treffen. Een van die maatregelen is dat de BTW voor renovatie en onderhoud omlaag gaat van 21 naar 6 procent. Ook maatregelen als een energiebesparingsfonds zijn onderdeel van het totaalpakket voor het aanjagen van de bouw en de woningmarkt.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Topman Novartis ziet af van 60 miljoen euro vertrekpremie

De vertrekkende topman van het Zwitserse farmaciebedrijf Novartis, Daniel Vasella, ziet af van zijn vertrekpremie van omgerekend bijna 60 miljoen euro na grote ophef over de zaak in Zwitserland. Dat maakte hij dinsdag bekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Sprott: op een gegeven dag ontploft de boel

Eric Sprott is heel bezorgd over de gang van zaken in de financiƫle wereld. Er heerst ontzetten veel chaos in het systeem en we voelen dat langs alle kanten. De mensen kunnen dit nog niet helemaal vatten omdat ze gewoon zijn dat alles altijd goed komt. Niemand gelooft in een slechte afloop, maar op een dag ontploft de boel.

Volgens Sprott worden goud en zilver onderdrukt omdat ze representatief zijn als een kanarie in de koolmijn. Als goud en zilver te hard stijgen, gaan de mensen wel beseffen dat er iets niet klopt. De acties van de centrale banken zijn onverantwoord en belachelijk. Dit zou voor hogere prijzen moeten zorgen bij de edelmetalen, maar dit wordt tegengewerkt om de mensen een rad voor de ogen te draaien.