Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 3431 tot 3435
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

EU wil grenscontrole op goud en geld aanscherpen

De Europese Unie wil de controle op goud en contant geld dat de Europese Unie binnenkomt aanscherpen, zo blijkt uit een nieuw voorstel dat vandaag naar buiten werd gebracht. Volgens de Europese Commissie moet deze maatregel genomen worden om de financiering van terrorisme in Europa te bestrijden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

Cuba wil lening Tsjechie afbetalen met rum

Cuba wil haar schuld aan Tsjechië terugbetalen met rum, een sterke alcoholische drank die van suikerriet gemaakt wordt. Het land leende tijdens de Koude Oorlog geld van Tsjechië, maar heeft geen geld om deze lening van $270 miljoen terug te betalen. Dat bracht de regering op het idee om één van haar exportproducten naar voren te schuiven als alternatief betaalmiddel.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

232 miljoen mensen aan het werk in de EU, hoogste cijfer ooit

In het tweede kwartaal van 2016 waren in de hele Europese Unie 232 miljoen mensen aan het werk, en dat waren er nooit meer. "Maar veel werkenden zijn nog arm, wat aantoont dat het niet alleen gaat om het scheppen van banen, maar om het scheppen van kwaliteitsbanen." Dat zegt Europees commissaris voor Werk en Sociale Zaken Marianne Thyssen.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

Venezuela toch niet de slechtste economie van Latijns-Amerika?

Het bruto binnenlandse product van Latijns-Amerika zal dit jaar met 1,1 procent krimpen. Dat blijkt een rapport van de Economic Commission for Latin America and the Caribbean (Eclac).

De grootste terugval moet worden verwacht in Suriname, waar een inkrimping van 10,4 procent wordt verwacht, gevolgd door Venezuela met een daling van 9,7 procent. Maar ook de Braziliaanse economie zal met 3,6 procent aan waarde moeten inboeten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 21 december 2016

Vals nieuws? Slachtoffer Aleppo in scene gezet in Egypte

De Egyptische politie heeft een man opgepakt voor het in scène zetten van Syrische slachtoffers. De man was een meisje aan het filmen dat in een bebloede jurk voor een ingestort gebouw stond. Al snel werd duidelijk dat het bloed op haar jurk en haar knuffel niet echt was en dat ook het bebloede verband om haar arm niets met een verwonding te maken had.