Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 34301 tot 34305
Bron: gewoon-nieuws.nl
Geplaatst: zondag 17 maart 2013

Adam Weishapt: Architect rijkdom en macht van huidige Elite (2)

Het plan van Weishaupt en zijn club was uitermate doordacht, en de praktijk heeft bewezen dat het precies zo werkt als het bedacht was. Het plan gaat ervan uit dat het nooit ontmaskerd kan worden, aangezien de enkeling die het doorziet, onmiddellijk zal worden teruggefloten door zijn omgevingsgenoten die zich in hetzelfde compartiment van de piramide bevinden. Hij zal worden teruggefloten omdat hij een bedreiging zal vormen voor het geloofsysteem dat gangbaar is in dat compartiment: de norm.

Mensen die zich hoger in de piramide bevinden zijn meer op de hoogte van de agenda, en zouden dus een gevaar kunnen vormen, maar doen dat niet vanwege het proces van natuurlijke selectie. Slechts diegenen met een beperkt geweten, kunnen zich opwerken in de piramide, en bovendien zijn de beloningen voor een hogere positie in de piramide zodanig groot, dat het belang om zichzelf te handhaven groter is dan de roep van het geweten (zie de bonusstructuur bij banken).

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 17 maart 2013

President Cyprus verdedigt reddingsplan

Zaterdagavond kwam het Cypriotische kabinet in spoedzitting bijeen om over het reddingsplan te praten. Het leningenpakket van 10 miljard euro, waar de eurogroep het in de nacht van vrijdag op zaterdag over eens werd, is een "pijnlijke maar beheerste controle op de crisis", aldus Anastasiades in een verklaring.

In de verklaring zegt de president dat het reddingspakket een einde maakt aan de onzekerheid, zodat de economie van Cyprus kan hervatten. Het alternatief was een "chaotisch bankroet" van het land. Later zondag komt het parlement van Cyprus bijeen om het reddingsakket te bespreken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 17 maart 2013

Spanjaarden betogen tegen 'EU van de markten'

In Madrid, Bilbao en Murcia zijn zaterdag tienduizenden Spanjaarden de straat op gegaan. Zij betoogden voor ''een Europa van de mensen en tegen de EU van de markten''.

Tot de organisatoren behoorden tientallen organisaties, zoals vakbonden.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: zondag 17 maart 2013

Voor alle geschokten, dit is pas het begin: schulden herstructureren

Today, lots of people wake up in shock and horror to what happened in Cyprus: a forced capital reallocation mandated by political elites under the guise of an "equity investment" in insolvent banks, which is really code for a "coercive, mandatory wealth tax." If less concerned about political correctness, one could say that what just happened was daylight robbery from savers to banks and the status quo. These same people may be even more shocked to learn that today's Cypriot "resolution" is merely the first of many such coercive interventions into personal wealth, first in Europe, and then everywhere else.

For the benefit of those people, we wish to point them to our article from September 2011, "The "Muddle Through" Has Failed: BCG Says "There May Be Only Painful Ways Out Of The Crisis", which predicted and explained all of this and much more. What else did the September BCG study conclude? Simply that such mandatory, coercive wealth tax is merely the beginning for a world in which there was some $21 trillion in excess debt as of 2009, a number which has since ballooned to over $30 trillion. And with inflation woefully late in appearing and "inflating away" said debt overhang, Europe first is finally moving to Plan B, and is using Cyrprus as its Guniea Pig.

Bron: tijd.be
Geplaatst: zaterdag 16 maart 2013

Spaarder betaalt mee aan redding Cyprus

Vele Cyprioten proberen nog geld van hun bankrekeningen te halen nadat Europa Cyprus dwingt de spaarder mee te laten betalen aan de redding. In ruil voor die en andere maatregelen krijgt Cyprus 10 miljard euro steun.