Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 34321 tot 34325
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Kosten hoger bij nieuwe hypotheekmaatregel

De kosten vallen voor woningeigenaren hoger uit als ze kiezen voor een tweede lening. Minister Stef Blok (Wonen) en staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) hebben de voorwaarden voor deze nieuwe hypotheekmaatregel donderdagmiddag bekendgemaakt.

De maatregel, die onlangs in het woonakkoord werd afgesproken zorgt ervoor dat huizenbezitters maximaal 50 procent van de woningwaarde kunnen bijlenen om de aflossing te financieren. Hierdoor zijn de kosten in de beginperiode lager, wat een voordeel zou kunnen zijn voor starters.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

CNBC over het verschil tussen papiergoud en fysiek goud

Rick Santelli van CNBC besteedde gisteren aandacht aan het verschil tussen fysiek goud en papiergoud. Hij wijst op het risico van papieren beleggingen in goud. In een systeemcrisis zal het waarschijnlijk niet mogelijk zijn om goud uit een ETF te halen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Beleggers stappen massaal uit het GLD fonds

Beleggers verkopen een aanzienlijk deel van hun positie in het GLD, het grootste goudfonds ter wereld. Het fonds zag zeven dagen op rij een uitstroom van goud en zag haar totale positie slinken van 1.353 naar 1258,4 ton. De dalende goudprijs en de stijgende aandelenkoersen jagen beleggers uit goud.

Bron: standaard.be
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

1400 banen weg bij caterpillar belgie Gosselies

Caterpillar schrapt 1.400 jobs in Gosselies. Dat heeft het bedrijf gemeld op een bijzondere ondernemingsraad. De ontslagronde is nog een stuk groter dan gevreesd.

De directie van Caterpillar had donderdagmorgen een buitengewone ondernemingsraad samengeroepen. Op de agenda stond ‘de toekomst van de site' vlakbij Charleroi.Vakbonden vreesden dat 850 jobs verloren zouden gaan, maar het zijn er dus nog een stuk meer.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Winst gaat voor veiligheid in Pakistaanse fabrieken

door IPS , Irfan Ahmed Winst gaat voor veiligheid in Pakistaanse fabrieken

LAHORE — Om zo concurrerend mogelijk te blijven, besteden veel Pakistaanse fabrieken weinig aandacht aan arbeidsomstandigheden. Soms met fatale gevolgen.