Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 34321 tot 34325
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Begrotingsplan van Democraat en Republikein

WASHINGTON - De leiders van president Obama's commissie die zich in 2010 boog over de aanpak van het Amerikaanse begrotingstekort kwamen dinsdag met een nieuw voorstel.

De Democraat Erskine Bowles en zijn Republikeinse collega Alan Simpson mikken met hun plan op een verlaging van de schuldenlast van het land met 2,4 biljoen dollar (bijna 1800 miljard euro) in de komende 10 jaar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Donderdag geen staking maar nationale betoging

De vakbonden kunnen nog niet zeggen hoeveel volk er juist zal deelnemen aan de betoging van het gemeenschappelijk vakbondsfront op donderdag 21 februari, maar volgens ACV-woordvoerder David Vanbellinghen kan het aantal manifestanten oplopen tot 20.000. Martine Vandevenne van ABVV meldt dat er 10.000 mensen kunnen komen opdagen, maar ook meer.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Column Kees de Kort | Kwaad is al geschied in pensioenenland

Daarvan heeft Draghi in ieder geval één ding geleerd: hoe rustiger de verantwoordelijke autoriteiten zich houden, hoe minder financiële markten kunnen reageren op tegenstellingen die er waarschijnlijk wel zijn. Financiële markten gaan toch wel hun gang, maar als ze kunnen reageren op uitspraken creëer je wat je per se niet wilt: onrust."Één land  doet het goed, en dat is het Duitsland van Bundesbank-president Jens Weidmann. Hij blijft voor Kees de Kort een solide baken in een woelige zee. "Duitsland heeft erg last gehad van de terugvallende economie, die kromp een beetje in het vierde kwartaal, maar Jens verwacht voor Duitsland in 2013 een groei van 0,4 procent. Nog geen kurken eraf, maar in ieder geval een zeker herstel. En de Duitse beleggers, die zien het weer helemaal zitten."De rest stagneert. Maar helaas wel op een laag niveau. En daarbinnen blinkt Nederland nog een negatieve hoofdrol. "Dat mensen niet verder gekort worden op hun pensioenen, is goed nieuws. Maar de schade is al aangericht. Een paar jaar geleden was het begrip pensioen nog zeker. Psychologisch is het leed al geschied in pensioenenland." 

Bron: refdag.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Ondanks 1000miljard blijft bank karig met krediet verstrekken

BRUSSEL – De Europese Centrale Bank (ECB) heeft onbeperkt liquiditeiten laten stromen naar de banken. Maar die gebruiken dat geld niet om meer kredieten te verstrekken aan bedrijven. Wat daaraan te doen? Draghi lijkt machteloos.

De president van de ECB was maandagmiddag in het Europees Parlement in Brussel. Elke drie maanden heeft hij er een ontmoeting met de leden van de commissie voor economische en monetaire zaken om te praten over zijn beleid.

Bron: presseurop.eu
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Portugal gaat in ‘opheffingsuitverkoop’

Europese leiders dachten dat Portugal een voorbeeld zou zijn van efficiënt bezuinigingsbeleid. Niets is minder waar: ondanks zeer ingrijpend gesnoei, is het land genoodzaakt zijn 'kroonjuwelen' te verkopen om de neergaande spiraal van tekorten te doorbreken.

De Portugese staat wordt geleidelijk uitgekleed. Wanneer het land in april 2011 een lening van 78 miljard euro van de trojka (EU, ECB en IMF) ontvangt om een faillissement te ontlopen, gaat het tot privatisering over. Maar onder leiding van Passos Coelho, een modelleerling uit de school van de strenge begrotingsdiscipline, worden de 'kroonjuwelen' – of wat daarvan nog over is – in nog hoger tempo verkocht dan voorheen. Met als doel het overheidstekort drastisch te verminderen. Eind 2012 heeft het land tot tevredenheid van de trojka het tekort teruggebracht tot 5,6 procent van het bbp, terwijl dat cijfer een jaar daarvoor nog 6,7 procent bedroeg. Eind 2014 moet het land op 3 procent uitkomen.