Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 34341 tot 34345
Bron: elsevier.nl
Geplaatst: zaterdag 16 maart 2013

Stop met treuzelen overheid : schaliegas brengt veel voordeel

Nederland kan veel geld verdienen aan de winning van schaliegas. Maar de overheid aarzelt, terwijl het 'gewone' aardgas op dreigt te raken.

Sinds de jaren zestig stroomt een flink deel van de opbrengsten van aardgaswinning in de schatkist: de aardgasbaten. De komende jaren komen die steeds meer onder druk te staan. Het gas raakt op, en de prijs daalt.

Bron: allgov.com
Geplaatst: zaterdag 16 maart 2013

VS: Minimumloon (gecorrigeerd voor inflatie) is lager dan in 1956

Washington has increased the federal minimum wage more than 20 times since it was created during the Great Depression. But those bumps have not been sufficient to keep the wage law current with inflation.

As a result, today’s minimum wage of $7.25 (set in 2009) is actually lower than it was in 1956, after factoring in rising prices over the decades, according to a recent report from the Congressional Research Service (CRS).

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 16 maart 2013

Obama trekt 2 miljard uit voor schonere auto’s

De Amerikaanse president Barack Obama trekt 2 miljard dollar (1,5 miljard euro) uit voor onderzoek naar auto’s die op alternatieve brandstoffen rijden. 

Dat schrijft New York Times vrijdag. Obama wil daarvoor olie- en gasbaten gebruiken. De geld zou volgens de president het komende decennium moeten worden geïnvesteerd.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 16 maart 2013

Cyprus deal rond; banktegoeden niet meer veilig

“Ik wil absoluut duidelijk zijn. Er zal niet meebetaald worden door depositohouders. Deze kwestie staat niet eens open voor discussie”. Dit waren de befaamde

woorden van de nieuwe Cypriotische premier Anastasiades eind februari nog toen de redding voor het land in de maak was. Vrijdagnacht kwamen EU leiders tot overeenkomst en moest ook deze staatsman zijn woorden inslikken. Met een historisch akkoord, waarbij depositohouders voor het eerst sinds de vijf jaar durende financiële crisis zullen gaan meebetalen aan de redding van het land en zijn banken, zijn de troika (EU, ECB en IMF) en Cyprus

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 16 maart 2013

Volgens IMF meer werk nodig schuldencrisis

Er is veel vooruitgang geboekt bij de aanpak van de Europese schuldencrisis, maar er blijven nog zwakheden en de inspanningen moeten over een breed front worden versterkt. 

Dat schrijft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in een vrijdag verschenen rapport over de gezondheid en stabiliteit van de financiële sector in de Europese Unie.