Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 34346 tot 34350
Bron: blogspot.nl
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Starters betalen zich blauw aan 'Blok-hypotheek'

Voor starters biedt de nieuwe duo-hypotheek van minister Blok (Wonen) een verleidelijk maar ongunstig alternatief voor de annuïteitenhypotheek. De Consumentenbond vergeleek de hypotheekconstructies en concludeert dat starters zich uiteindelijk blauw betalen aan de nieuwe 'Blok-hypotheek'. De duo-hypotheek kent lage maandlasten, maar na 30 jaar is een duo-hypotheek van twee ton nominaal ruim €50.000 duurder dan een annuïteitenhypotheek van hetzelfde bedrag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

Premier Japan wil bondgenoot op centrale bank

De Japanse premier Shinzo Abe heeft voorzitter Haruhiko Kuroda van de Aziatische Ontwikkelingsbank voorgedragen als nieuwe president van de centrale bank.

Kuroda staat bekend als voorstander van meer stimulering van de economie door de centrale bank, precies zoals Abe dat wil.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 28 februari 2013

EU legt bonussen bankiers aan banden

Aandeelhouders mogen bankiersbonussen nog wel verdubbelen. EU-lidstaten en het Europees Parlement hebben woensdagavond eindelijk een akkoord over de maatregelen bereikt, meldde de CDA-fractie.

Aan de deal gingen tien maanden van moeizame onderhandelingen vooraf. Vooral Groot-Brittannië met zijn grote financiële sector lag dwars en weigerde in eerste instantie de bonussen te beperken.

Bron: The SilverMountain
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Gevangen in visuele cirkels

In vorige blogs had ik al uitgelegd dat deze crisis precies het tegenovergestelde is van de crisis van 1980. Goud en zilver gedroegen zich toen anders en vooral om andere reden. Toch zie je steeds meer desinformatie hierover op internet verschijnen. Een goudgrafiek van 1970 – 1980 hoeft zeker niet de goudgrafiek van nu te zijn. De hele economische toestand was anders. De 1980 crisis was een inflatiecrisis waarin we op een haar na de hyperinflatie miste. De crisis werd daarna bewust opgezet om de uit de hand gelopen inflatie in te dammen. Er was in de jaren 70 veel te veel geld bijgeprint door de banken d.m.v. kredietverstrekking. Dat gingen centrale banken te lijf door de rente zo hoog mogelijk te zetten om de oververhitte economie tot stilstand te brengen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

USA schuldencrisis perfect uitgelegd

Dit is mijn favoriete uitleg m.b.t. de USA schuldencrisis, omdat het simpel en duidelijk wordt gepresenteerd. Het schulden bedrag weergegeven is inmiddels achterhaald, daar het momenteel $16 biljoen bedraagt, maar dit doet geen afbreuk aan de uitleg. In tegendeel het laat juist zien, dat de schuld alleen maar groter kan worden.