Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 34351 tot 34355
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Spanje gaat dezelfde richting uit als Italië

De uitslag van de presidentsverkiezingen gaf de beurskoersen in Milaan een heuse mokerslag. De belangrijkste beursindex op de Italiaanse beurs gaf bijna 5 % prijs. De investeerders zien dus blijkbaar geen licht aan de politieke horizon, de patstelling is compleet.

Wat is er nu nog mogelijk? Drie mogelijkheden worden naar voren geschoven: een hung parliament, een onstabiele coalitie die niet in staat is om ook maar iets te doen. Geen enkele partij heeft een meerderheid in de senaat en niemand weet hoe het nu verder moet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Fed zorgt voor jaarlijkse stijging van de goudprijs van $ 255

Volgens Macquarie Research bestaat er een correlatie van 0,93 tussen de balans van de Federal Reserve en de prijs van goud. Hoe groter de balans, hoe hoger de goudprijs zou moeten zijn. Momenteel zou de goudprijs volgens deze verhouding op $ 1.900 moeten staan.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Nederland: de ziek gemaakte man van Europa?

Nederland zit in een diepe recessie. Elke maand komen er 19.000 werklozen bij, het aantal bedrijfsfaillissementen was nooit hoger. Toch is de kans dat de regering Rutte het economisch geweer van schouder verwisselt gering, schrijft De Groene Amsterdammer:

'In de jaren tachtig wist Nederland zich, door meer concurrerend te worden, uit de recessie exporteren. Anno 2013 ís Nederland concurrerend, getuige de exportcijfers. Verdere loonmatiging en versobering van sociale voorzieningen zorgen alleen maar voor minder binnenlandse vraag.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Het verenigd Europa zoals we het vandaag kennen is in Italië gestorven

Het electorale succes van Silvio Berlusconi en Beppe Grillo vertegenwoordigt de overwinning van het populisme in Italië, maar betekent ook de nekslag voor Europa, schrijft het Griekse webportaal Protagon:

‘Wat zich in de Italiaanse verkiezingen heeft voorgedaan is de rebellie van een van de gevaarlijkste vormen van populisme tegende de gevaarlijkste vorm van globalisering: de ideologie van extreem neo-liberalsime.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Centrale banken hebben haat/liefde verhouding met goud

De aantrekkingskracht van goud op de mens is reeds duizenden jaren oud. Voor de oude Egyptenaren en de Romeinen was het gele edelmetaal altijd een zeer belangrijk bezit. Doorheen de eeuwen heeft de mensheid goud naar voor geschoven als het ideale ruilmiddel. Op de één of andere psychische wijze zien wij goud als iets enorm waardevols dat overal gebruikt kan worden.