EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
62
kliks
21
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 34351 tot 34355
Geplaatst op: maandag 25 maart 2013

Akkoord over steunpakket Cyprus

De Eurogroep en het IMF bereikten afgelopen nacht een akkoord over Cyprus. Het land krijgt €10 miljard aan noodleningen, terwijl spaarders onder de €100.000 ontzien worden. Grote spaarders blijven in ongewis. Bij de Laiki bank zijn ze hun geld definitief kwijt, de Bank of Cyprus heeft deze tegoeden bevroren om de kapitaalbuffer te versterken.

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: maandag 25 maart 2013

Waarom het van belang is fysiek goud zelf te bewaren

SMART Capital is ons advies altijd geweest om goud in fysieke vorm aan te kopen: staven of munten. Papieren afkooksels moet men links laten liggen. Ook een goudrekening bij de bank is niet wat we zoeken. Dat is enkel fysiek goud dat u zelf bewaart, zodat elk tegenpartijrisico volledig is uitgesloten.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 25 maart 2013

'Eurolanden wenden chaos af'

De eurolanden hebben met hun besluit over noodsteun aan Cyprus een chaos afgewend, zo reageert staatssecretaris Frans Weekers maandag op de doorbraak in de crisis rondom het Zuid-Europese land.

"De rekening wordt volledig neergelegd daar waar de problemen zijn veroorzaakt, bij de twee grootbanken'', aldus Weekers.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 25 maart 2013

Rijke Russen betalen het gelag in Cyprus na nachtelijk akkoord

Rijke Russen verliezen miljarden euro’s in Cypriotische banken nu de troïka draconische voorwaarden heeft vastgelegd om te vermijden dat een eerste lid van de eurozone failliet zou gaan, met een exit als gevolg. Russen zouden in totaal 22 miljard euro in Cyprus geparkeerd hebben staan, een derde van alle deposito's op het eiland en meer dan het bbp van het land. Volgens de Duitse inlichtingendienst BND zou Cyprus 80 oligarchen de Cypriotische nationaliteit hebben toegekend voor 'bewezen diensten' aan het eiland, waarbij ze dezelfde rechten als EU-bergers kregen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 25 maart 2013

'Spaarders probleembanken moeten bloeden'

Het reddingspakket voor het noodlijdende Cyprus is behoorlijk stevig. Het land is van de afgrond gered, maar spaarders bij probleembanken ''zullen moeten bloeden''.  

Het reddingspakket voor het noodlijdende Cyprus is behoorlijk stevig. Het land is van de afgrond gered, maar spaarders bij probleembanken ''zullen moeten bloeden''.  

Weekers erkende dat de spaarders van de twee grootste banken van Cyprus hard worden getroffen. Spaarders van de probleembank Laiki, die geleidelijk zal verdwijnen, verliezen alles boven een ton. Bij de Bank of Cyprus zullen spaarders op een andere manier fors moeten meebetalen. Maar alle spaartegoeden tot 100.000 euro blijven gegarandeerd.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs