Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 34361 tot 34365
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Jim Rickards doet enkele opmerkelijke uitspraken op Kitco

Jim Rickards deed enkele opmerkelijke uitspraken op Kitco over de heersende ‘Currency Wars’. Hij licht de spelers toe, wat de rol van China is en wie het volgende slachtoffer wordt.

Verder bespreekt hij ook de rol van goud in de ‘Currency Wars’ en hier heeft hij enkele eigenzinnige ideeën over. Ook de recente prijsval van goud komt aan bod.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Onder Bernanke steeg de goudprijs het sterkste

Bernanke gaat er prat op dat onder zijn bewind de inflatie het beste onder controle is gebleven in vergelijking met andere voorzitters van de centrale bank van Amerika. Helaas voor Bernanke gaat dit niet op voor de goudprijs, zo berekende Bespoke Invest.

Tijdens het bewind van Ben Bernanke steeg de goudprijs al met 183 %. Dit is bijna 3 keer zoveel als onder het bewind van Paul Volcker en meer dan 12 keer zoveel als ten tijde van Alan Greenspan. Het is zelfs bijna evenveel als de totale stijging van zijn 3 voorgangers samen (201 %).

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Column Kees de Kort | Bernanke zegt wat beleggers willen horen

De verkoop van nieuwe woningen in Amerika steeg in januari tot het hoogste punt sinds juni 2008. En de huizenprijzen in de 20 grootste steden van de VS gingen flink omhoog en ook werd bekend dat het Amerikaanse consumentenvertrouwen in februari sterker is gestegen dan vooraf werd voorspeld. Cijfers die allemaal geen kwaad kunnen, zegt De Kort. "Er zit een beetje beweging in. Maar al deze cijfers komen van heel lage niveaus. Het consumentenvertrouwen was beter dan een maand geleden maar staat nog steeds in historisch perspectief gezien nog steeds erg laag. Dat geldt ook voor die andere cijfers. Het kan geen kwaad maar je moet er niet teveel waarde aan hechten.""Het verhaal van gisteren was natuurlijk het optreden van Fed-voorzitter Ben Bernanke voor een Amerikaanse Senaatscommissie. Hij vertelde precies alles wat beleggers wilden horen. Dat was natuurlijk de reden waarom de stemming er helemaal in kwam. Eerst heeft hij zijn beleid verdedigd. En dat is allemaal niet zo bijzonder. Maar daarna waren er allemaal vragen van congres. Daar ging hij heel mooi op in. Hij nam alles serieus. Maar de rode draad was: 'wij houden het in de gaten en zien uw zorgen maar u hoeft zich geen zorgen te maken. Wij letten overal op en denken dat we de zaken onder controle hebben'.""Bubbels zijn op de financiële markten? 'Nou, nee een heel klein beetje maar we houden het in de gaten.' Zijn er teveel obligaties gekocht? 'Nee, wij denken van niet. We zien uw punt, maar maken ons  geen zorgen'. Het was precies wat beleggers wilden horen.""Deze week beginnen natuurlijk ook de automatische bezuinigingen. Daarover zei Bernanke tegen de leden van het congres: 'ik ben niet boos, maar ik ben een beetje verdrietig. Jongens, doe daar nou wat aan. Dat is echt beter'.""Het was kortom een geweldige performance van Bernanke die helemaal gericht was op het rustig houden van de financiële markten. En dat is gelukt."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Krugman: Dit is de manier waarop Europa ten onder gaat

De euro is niet gedoemd om te verdwijnen zegt, nog niet! De euro zal niet ten onder gaan door zijn banken maar met bunga-bunga. Hij duidt op de verkiezingen in Italië waar duidelijk gekozen is tegen besparingen. Als ze in Europa nu niet snappen dat economische groei nodig is om uit het dal te kruipen, is het game over voor Europa.