Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 34361 tot 34365
Bron:
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Goudmijnen raken uitgeput

Bij de presentaties van de jaarcijfers blijkt dat goudmijnen over de hele wereld kostenreductie en productieverlaging gaan doorvoeren. Nick Holland de CEO van Goldfields (een van ’s werelds grootse mijnbouwers in de goudsector) concludeerde het volgende: ‘De goudindustrie in Zuid-Afrika en wereldwijd zal gekarakteriseerd worden door krimpend aanbod, het uitstellen van projecten en toenemende beperking van kostbare winning,’. Met andere woorden ze kunnen zich niet meer veroorloven om dieper gelegen goud op te graven. Het is verwonderlijk te merken dat lastige winning niet langer kostendekkend is, want de goudprijs staat bepaald niet laag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

'Crisislanden kunnen leren van Oost-Duitsland'

Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel, zelf de eerste bondskanselier uit het voormalig communistische oosten, maandag in een toespraak.

Merkel zei dat haar Oost-Duitse achtergrond haar heeft geleerd dat hervormingen onvermijdelijk zijn om concurrerender te worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

BMW haalt meer auto's terug

MÜNCHEN - De Duitse autobouwer BMW haalt meer auto's terug vanwege een mogelijke fout in een aansluiting op de accu. In totaal worden 750.000 auto's teruggehaald in Japan, Canada en Zuid-Afrika.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Britten wrijven zich nu al in de handen bij koersdaling Pond

Op de aandelenbeurzen heerst momenteel een relatieve windstilte, maar op de valutamarkten staan alle cylinders roodgloeiend. Bij de ‘Currency Wars’ raken steeds meer spelers betrokken en niemand weet hoe deze gaan aflopen. Zal alles koelen zonder blazen?

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Stand van zaken goud en zilver

Goud en zilver kregen de afgelopen weken de nodige correctie voor de kiezen. Een grote speler als George Soros maakte vrijdag bekend zijn positie in goud-ETF’s en goudmijnen in Q4 van 2012 flink afgebouwd te hebben. Terecht of niet?