Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 34366 tot 34370
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

'Uitslag verkiezingen geen invloed op rating Italië'

De uitslag van de Italiaanse verkiezingen heeft geen directe gevolgen voor de Italiaanse kredietwaardigheid. Dat maakte kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) dinsdag bekend.

Bron: iexprofs.nl
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

Goldman Sachs gelooft niet meer in goud

Goud ligt er belabberd bij, hoewel het zich na het breken van dat niveau dapper weert. Analisten en experts zijn - zoals dat gaat met dingen die mythische proporties krijgen aangemeten - tot op het bot verdeeld over de vraag: hoe verder met de goudprijs. Opperzakenbank Goldman Sachs probeert goud vandaag definitief over het randje te kiepen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

20 Tekenen voor een zware economische storm in Amerika

Overal wordt nog gesproken dat de Amerikaanse economie zich herstelt. Er zijn echter veel indicatoren die anders doen vermoeden.

Zerohedge somt er 20 op die de komende maanden hun impact zullen hebben op de Amerikaanse economie. Tot nu toe hebben de markten nog geen slecht economisch nieuws ingecalculeerd, het is dan ook bang afwachten of de realiteit het wint van de beurzen en wanneer.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

Waarom Italië 2 clowns verkoos, maar Europa het lachen vergaat...

'Er was een sleutelmoment in de weken die de Italiaanse verkiezingen voorafgingen toen ik wist dat het rijk van de Italiaanse premier Mario Monti uit was,' schrijft Wolfgang Munchau in de Financial Times. 'Dat was toen hij middenin de campagne - en middenin de opstand van het Italiaanse anti-establishment - naar het WEF in Davos trok om daar zijn vrienden uit de internationale finance en politiek te vervoegen. Ik weet dat dit bezoek geen thema was in de campagne, maar het gaf een bijna komisch gebrek aan politiek realisme aan.'

'In Europa leven de Very Serious People - meer nog dan in de VS - in een bubbel waarin ze vooral versteld staan van hun eigen serieux en ze zichzelf wijsmaken dat het volk hen altijd zal volgen,' schrijft Paul Krugman in de New York Times. (...) 'Ik hoop dat de Italiaanse verkiezingen als een wake-up call zullen dienen en de ECB groen licht zal geven voor meer expansie, de Duitsers een reden voor meer stimuli en Frankrijk een reden om onnodige besparingen af te zeggen. Maar ik gok dat de Very Serious People de Italianen nog meer lessen zullen geven, waarin hen gemeld wordt dat ze nog niet genoeg hebben geprobeerd. En er zijn gevaarlijkere individuen dan Beppe Grillo die boven Europa’s toekomst sluimeren.'

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

Bernanke ontkent inflatiegevaar… hoe geloofwaardig is FED-president?

Onzekerheid troef, zo kan de situatie op de financiële markten worden samengevat. Een andere omschrijving zou kunnen zijn: leven tussen hoop en vrees. Het verhaal van vandaag begint met vrees, gevolgd door voorzichtige hoop en tenslotte opnieuw bijna-wanhoop.

De West-Europese beurzen sloten de dinsdagsessie diep in negatief territorium af. De investeerders vrezen dat de situatie in Italië alleen maar uit de hand kan lopen. Of het zo’n vaart zal moeten lopen moet uiteraard nog worden afgewacht. We kunnen alleen vaststellen dat de uitgangspunten er allesbehalve denderend uitzien.