Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 34371 tot 34375
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Britten wrijven zich nu al in de handen bij koersdaling Pond

Op de aandelenbeurzen heerst momenteel een relatieve windstilte, maar op de valutamarkten staan alle cylinders roodgloeiend. Bij de ‘Currency Wars’ raken steeds meer spelers betrokken en niemand weet hoe deze gaan aflopen. Zal alles koelen zonder blazen?

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Stand van zaken goud en zilver

Goud en zilver kregen de afgelopen weken de nodige correctie voor de kiezen. Een grote speler als George Soros maakte vrijdag bekend zijn positie in goud-ETF’s en goudmijnen in Q4 van 2012 flink afgebouwd te hebben. Terecht of niet?

Bron: managersonline.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Draghi somberder over economie eurozone

- Europese Centrale Bank president Mario Draghi heeft zich vanmiddag in het Europees Parlement somberder uitgelaten over de economie in de eurozone, wat de kans vergroot dat de ECB in maart de rente toch besluit te verlagen. Draghi zei vandaag in het parlement dat economische zwakte aan het begin van 2013 zal worden gevolgd door een “zeer geleidelijk” herstel aan het einde van het jaar. Bij het rentebesluit begin februari sprak de ECB-president nog van een “geleidelijk” herstel. Ook ditmaal waarschuwde Draghi dat de neerwaartse risico's voor de economie steker zijn doordat zowel de binnenlandse als de buitenlandse vraag kunnen tegenvallen. Volgens ING econoom Carsten Brzeski betekenen de uitspraken dat de ECB de groeiramingen gaat verlagen bij het rentebesluit in maart “Dat betekent dat hij als president van de ECB een kijkje heeft gehad in de straf projections [groeiramingen],” zegt de econoom. “Het maakt duidelijk dat de ECB de positiviteit die op de markten heerst, niet in de reële economie ziet,” aldus Brzeski. In december verlaagde de ECB de groeiverwachting voor 2013 van 0,9 procent groei naar 0,3 procent krimp. Dat leidde binnen het ECB-bestuur tot verdeeldheid en een “brede discussie” over het verlagen van de rente. Uiteindelijk werd in december bij meerderheid besloten de rente te handhaven op 0,75 procent. Brzeski stelt dat alles afhangt van Europese macrocijfers deze week, de Ifo index en de voorlopige inkoopmanagersindexen. Bevestigen deze cijfers het beeld dat de recessie aan kracht verliest, dan is de kans kleiner dan 50 procent dat er een renteverlaging komt in maart. Wijzen de cijfers juist op een verslechtering, dan wordt de kans groter dat de rente naar beneden gaat, aldus de econoom.

Bron: 925.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Een klomp goud op wielen

De autospecialisten van WrapStyle hebben een behoorlijk foute Nissan ontworpen. Zo verschrikkelijk fout, dat het een fantastisch ding is geworden.

Het resultaat heeft de naam Nissan GT-R 'Bolt Gold'. Dan is zo'n auto inderdaad niet zwart. Alles wat enigszins mogelijk was om goud te maken aan deze auto, is goud geverfd. Zelfs de ramen hebben een gouden gloed.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Voormalig topman SNS duikt onder na dreigementen

AMSTERDAM - De voormalig topman van SNS Reaal, Sjoerd van Keulen, is gevlucht naar het buitenland omdat hij ernstig bedreigd zou worden.Dat meldt RTL Nieuws maandag op basis van bronnen.