Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 34376 tot 34380
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

Prijzen voor landbouwgronden in de US vliegen door het plafond!

De US werden vorig jaar door een uitzonderlijke droogte geteisterd, maar dat heeft niet verhinderd dat de prijzen voor landbouwgrond maar blijven stijgen. Sommige waarnemers waarschuwen dat er een nieuwe bubbel in de maak is, want de huidige prijsstijging is niet houdbaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

Slimme energiemeter maakt opmars

AMSTERDAM - Steeds meer consumenten gebruiken een zogeheten slimme meter, waarmee ze hun energieverbruik dagelijks in de gaten kunnen houden.

Naar verwachting hebben eind dit jaar een half miljoen huishoudens zo'n meter, schrijft minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) maandag in een brief aan de Tweede Kamer.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

Moeten we ons zorgen maken over Australië?

We weten inmiddels allemaal dat de motor onder de Australische economie de enorme mijnindustrie is, die de honger van grote groeimarkten zoals China blijft voeden. Aan de eindeloze stroom transporten van steenkool, ijzererts enzovoort richting China is weliswaar nog geen halt toegeroepen, maar er is toch sprake van enige vertraging.

De economische groei in de emerging markets is namelijk vertraagd en daar is Australië het slachtoffer van. Russ Koesterich van BlackRock maakt zich zorgen om de Australische economie, hij heeft daar welbepaald 4 grondige redenen voor die we u niet willen onthouden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

Infographic: Hoe de rijken vermijden belastingen te betalen

Onderstaande infographic op Top Accounting Degrees geeft een mooi beeld hoe de Amerikaanse superrijken vermijden hoe ze al teveel belastingen moeten betalen. De top 1 % in Amerika bezit 40 % van de welvaart. En ze slagen erin om jaarlijks $ 70 tot $ 100 miljard aan belastingen te vermijden/ontduiken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 februari 2013

ALARM: Spaanse schuld groeit met 146 miljard euro tot de hoogste schuldgraad sinds 1910!

Het gaat van kwaad naar rampzalig in Spanje. Zopas melden de Spaanse pers dat de schuld van Spanje andermaal steeg met 146 miljard euro in het afgelopen jaar.

De nationale schuld bedroeg eind 2012 maar liefst 882 miljard euro!