Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 34376 tot 34380
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Voorziet Warren Buffett een correctie van 90 % op Wall Street?

Ondanks de sterke stijging van de Amerikaanse aandelen de laatste maanden, begint Warren Buffett afscheid te nemen van een deel van zijn aandelenpositie. Vooral aandelen uit de consumentensector worden verkocht. En Buffett is niet alleen, er zijn nog andere miljardairs die momenteel hun aandelen verkopen. Weten zij iets meer dan wij?

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Mike Maloney: "Hidden Secrets of Money"

Mike Maloney van Goldsilver.com heeft het eerste deel vrijgegeven van een nieuwe documentaire over geld, goud en zilver. In deze reeks legt hij uit hoe het banksysteem werkt en waarom papiergeld altijd terugkeert naar haar intrinsieke waarde van nul.

Bron: regiohypotheken.nl
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Europa; nieuwe wereldorde en supermacht, of toch Chinees?

Ooit was Nederland grondlegger van de huidige Europese unie. Wij weten dat je beter kan onderhandelen als kleine natie.  Dat Belgie de eerste president geleverd heeft is ook logisch te verklaren; Belgie en Nederland waren ooit samen.

Als je de wereld in 2013 zo eens gaat bekijken blijken er naties te zijn die poppen blijven verbranden, wij zijn dat stadium al lang gepasseerd. Wij geloven in technologie, vrijheid en samen dingen doen.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Krugman: Zo eindigt de euro…

Paul Krugman heeft een lezenswaardige analyse van de situatie in Europa op zijn blog op de New York Times. Hij laat doorschemeren dat de Italiaanse verkiezingsuitslag het begin is van het einde voor Europa. ‘Het einde van de euro wordt niet ingeluid door de banken, maar door bunga bunga’. 

Bron: trouwshop.com
Geplaatst: woensdag 27 februari 2013

Het is alles goud wat er blinkt op onze bruiloft

Goud is een scheikundig element en het is een geel metalliek overgangsmetaal. Het is al sinds de Oudheid in het Nabije Oosten van 3500 voor Christus tot 800 voor Christus zeer gewaardeerd. Goud is roestvrij en daarom wordt goud soms ‘de koning der metalen’ genoemd (nu klinkt ‘metalen’ vrij industrieel). In Egyptische hiërogliefen van de 26e eeuw voor Christus werd er al melding gemaakt van goud als betaalmiddel. Tot ongeveer halverwege de 20e eeuw na Christus werd goud nog veelvuldig gebruikt voor munten.

Zuiver goud behoort tot de edelmetalen en is een dicht maar zacht metaal, net iets harder dan zink. Voor het gebruikt kan worden, moet het gezuiverd worden en voor de meeste doeleinden wordt het bewerkt met andere materialen om het harder te maken.