Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 34401 tot 34405
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 13 maart 2013

US Mint produceert luxe versie Silver Eagle munten

De US Mint is begonnen met de productie van een exclusieve Silver Eagle munt. De munt heeft dezelfde zuiverheid en opdruk als de normale Silver Eagle, maar heeft een hoogwaardige afwerking met glanzende effecten. Normaal heeft de munt een matte finish.

Bron: citareg.nl
Geplaatst: woensdag 13 maart 2013

Nederland snakt naar hoop en vertrouwen

‘Eerst het zuur dan het zoet’ was het parool van Balkenende 10 jaar geleden. Nu moeten we ‘door de zure appel heen bijten’ of ‘de broekriem aanhalen’ en zeker ‘de schouders eronder zetten’. Tja, wie gelooft nog in deze vrome praatjes van Rutte & Co. De economie blijft krimpen. Wat de burger nodig heeft is vertrouwen en toekomstperspectief.

Eind 2011 reed Mark Rutte nog hoog te paard door Europa met achterop minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA). Elk euroland kreeg ingepeperd dat het begrotingstekort absoluut niet boven de door het Verdrag van Maastricht (1992) ingestelde 3 procentnorm mocht uitkomen. Sindsdien zwaait eurocommissaris Olli Rehn stevig met de begrotingsknuppel en maant hij landen in de eurozone zich aan de 3 procentnorm te houden. Nu moet Rutte alles uit de kast halen om zelf die 3 procent te halen. De bezuinigingsbedragen vliegen ons om de oren. De laatste stand is geloof ik 47 miljard euro. Tja Mark, regeren is vooruitzien.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 13 maart 2013

Nepal gaat op jacht naar goud

In de afgelopen 12 jaar is goud met grote stappen vooruit gesprongen. Het gemiddelde rendement ligt ongeveer op 12% per jaar, wat aangeeft dat er in de markt voor goud op korte termijn mooie rendementen gemaakt kunnen worden, ondanks dat de goudprijs in de afgelopen tijd iets is teruggevallen. Ook het land Nepal beseft dat het actie moet ondernemen om ook een graantje mee te pikken. Nepal gaat op jacht naar goud!

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 13 maart 2013

Goudmijnen onder druk door lagere goudprijs

Goudmijnaandelen zijn misschien interessant bij een sterk stijgende goudprijs, omdat hun winstmarge dan naar verhouding sterk toeneemt. Daalt de goudprijs, dan werkt hetzelfde principe in de andere richting. Door de daling van de goudprijs verdampt een deel van de winstgevendheid van mijnen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 maart 2013

Er heerst een ongewoon sentiment op de beurs

Het sentiment onder de beleggers bepaalt meestal mee de richting van de aandelen. We kunnen het sentiment opdelen in sentiment A (paniek) en sentiment B (euforie). Bij sentiment A dalen de aandelen, bij sentiment B stijgen de aandelen. Nu zitten we echter in de ongewone situatie van sentiment C.

Sentiment A – Allemaal beren