Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 34431 tot 34435
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Column Kees de Kort | Engeland is een derdewereldland

Hij legt uit: "Want wat zijn kenmerken van een derdewereldland? Een enorm begrotingstekort, een enorm betalingsbalanstekort, enorme inkomensverschillen en afhankelijk van 1 sector. Dat zijn vier kenmerken van een ontwikkelingsland. Nou, Engeland heeft ze allemaal. De economische sector is dan niet 'grondstoffen', maar de financiële sector."

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Jim Grant: "Amerika zal terug gaan naar een goudstandaard"

Volgens Jim Grant is het onvermijdelijk: Amerika zal op een dag terugkeren naar een goudstandaard. Het huidige pad van monetaire verruiming biedt geen soelaas en zal op een gegeven moment vastlopen, omdat de dollar crasht. Maar is een goudstandaard zaligmakend?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Bernanke: “Er is geen bubbel”

2 weken geleden gaf Federal Reserve gouverneur Jerremy Stein een toespraak waarin hij stelde dat er zich een nieuwe kredietbubbel manifesteert. Slechts 2 weken later ontkent Ben Bernanke deze stelling met klem. Bernanke zou dit verklaard hebben op een geheime meeting met dealers en investeerders.

De voorzitter van de Federal Reserve minimaliseerde de risico’s op een bubbel als gevolg van het soepele monetaire beleid. Er werd geopperd dat de monetaire acties zouden leiden tot hogere prijzen in landbouwgrond en de groei van mortgage real estate investment trusts.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Goudprijs herstelt door grotere vraag naar fysiek goud

Vorige week donderdag bereikte de goudprijs een nieuw laagtepunt op $1.554,49. Ondertussen is de prijs al hersteld en gaat ze opnieuw richting de $ 1.600. De dip in de goudprijs heeft ervoor gezorgd dat de vraag naar fysiek goud opnieuw toeneemt.

Vooral de Chinese consument heeft gebruik gemaakt van de dalende goudprijs. In China daalde de goudprijs van 350 Yuan naar 320 Yuan. Dit heeft een ware stormloop ontwikkeld in China bij de verschillende juwelierszaken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

'Griekenland krabbelt op uit crisis'

Griekenland krabbelt langzaam op uit de diepe economische crisis die het land al sinds 2008 teistert. Dat stelde de president van de Griekse centrale bank, George Provopoulos, maandag.

De centralebankpresident waarschuwde dat 2013 nog altijd een moeilijk jaar zal zijn, waarin de Griekse economie verder krimpt. In 2014 moeten de eerste tekenen van herstel volgens hem zichtbaar worden.