EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
28
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 34431 tot 34435
Geplaatst op: vrijdag 22 maart 2013

'Komende uren bepalen toekomst van Cyprus'

De komende uren zijn cruciaal voor de toekomst van Cyprus, zo laat de Cypriotische regering vrijdag weten.

De komende uren zijn cruciaal voor de toekomst van Cyprus, zo laat de Cypriotische regering vrijdag weten.

Het parlement in Cyprus komt vrijdagmiddag bijeen om over een alternatief financieel reddingsplan te praten, nu Rusland de deur naar een oplossing heeft dichtgedaan. Eerder stond het debat voor de ochtend gepland.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 22 maart 2013

Amerika heeft een gigantisch energiekosten-voordeel opgebouwd

Door de langdurige, koude winter is er veel vraag naar aardgas. Hierdoor zijn de prijzen fors gestegen de laatste maanden. Maar de stijging in de Verenigde Staten is relatief ten opzichte van de stijging in Europa. Door het schaliegas heeft de Verenigde Staten een gigantisch voordeel opgebouwd.

De schalierevolutie zorgt ervoor dat de gasprijs in de Verenigde Staten goed onder controle blijft. In Europa ligt de kostprijs voor energie veel hoger waardoor de bedrijven veel minder competitief zijn.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 22 maart 2013

'Afromen deposito's boven ton trekt Cyprus in één keer uit het slop'

Sweder van Wijnbergen: "Je ziet nu ook al bij dat 'Laikibankvoorstel' dat de rekening bij de grote depositohouders wordt neergelegd en dat vind ik terecht."

Sweder van Wijnbergen: "Je ziet nu ook al bij dat 'Laikibankvoorstel' dat de rekening bij de grote depositohouders wordt neergelegd en dat vind ik terecht."

"Dan ben je in één keer van het probleem af, dat was ook het oorspronkelijke plan van Schäuble. Alleen: dat hebben de Cyprioten zelf geblokkeerd omdat ze door willen gaan met dat enorme Russische roulettespel waarmee ze die enorme bankensector gecreëerd hebben. Je ziet nu ook al bij dat 'Laikibankvoorstel' dat de rekening bij de grote depositohouders wordt neergelegd en dat vind ik terecht." 

Lees verder op bnr.nl
Geplaatst op: vrijdag 22 maart 2013

Column Kees de Kort | Geen op- en aanmerkingen

Een rijtje meevallers in Amerika: in februari zijn bijna vijf miljoen huizen verkocht, het hoogste aantal sinds november 2009 en de industriële bedrijvigheid aan de Amerikaanse oostkust is flink toegenomen.

"Dit zijn kleine meevallertjes. We kunnen op al die dingen op- en aanmerkingen maken, dat zal ik nu voor de verandering een keer niet doen. Als je de Amerikaanse economie goed bekijkt, dan zie je iets meer plusjes dan minnetjes en dat is precies de reden waarom de Amerikaanse economie toch een beetje groeit. We weten ook allemaal hoe het komt: de regering geeft 1000 miljard meer uit dan er binnenkomt en de Fed stopt ook 1000 miljard per jaar in de economie. Dat zijn zulke grote bedragen, ook voor de Amerikaanse economie, dan is het onvermijdelijk dat er een paar plusjes ontstaan. Het is alleen opmerkelijk dat het niet veel beter gaat. Dat ondanks al die inspanningen die de autoriteiten doen, we niet verder komen dan meer plusjes dan minnetjes. Het sukkelt nog door. Je zou zeggen met de steunmaatregelen die genomen zijn dat het al wat meer had mogen zijn. Het is alleen maar een indicatie dat het Amerikaanse publiek en Amerikaanse bedrijven het erg rustig aan doen."

Lees verder op BNR.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs