Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 34451 tot 34455
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Over goud kan je weinig intelligente zaken vertellen

“Goud dekt je andere beleggingen en is niets meer dan een verzekering. Het is geen cruciaal deel van je portefeuille en al zeker niet het centrum van je financiële leven,” schrijft Cullen Roche op Pragmatic Capitalist.

Roche doet deze uitspraken in een reactie op de Amerikaanse belegger Howard Marks, die nog minder optimistisch is over goud dan Roche zelf. Volgens Marks kan er “niets intelligents gezegd worden over goud, want het produceert geen cash flow en heeft daarom geen juiste prijs. Je kan het kopen uit bijgeloof of het negeren als je atheïst bent, maar je kan het niet kopen met een analytische fundering”.

[...]

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

China ondersteunt opmars renminbi

Terwijl Japan en Amerika beland lijken te zijn in een valutaoorlog, azen de Chinezen er steeds meer op om van hun munt een wereldreservevaluta te maken. De positie van de euro en de dollar zou daarmee zwakker worden. Dat zeggen verschillende marktspecialisten.

De financiële denktank Omfif besteedt vandaag in Londen aandacht aan het onderwerp. De opmars is een teken van wantrouwen in de dollar, waar het huidige financiële systeem te veel op zou rusten. Niet voor niets zijn centrale banken van opkomende markten sinds 2008 gretig goud aan het inslaan.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

12 redenen waarom globalisering een groot probleem is

Globalisering wordt door economen en politici als iets goeds gezien. Een kans voor economische groei en om welvaart te brengen in onderontwikkelde gebieden. Maar ze verliezen daarbij de werkelijke fysieke wereld uit het oog: die wereld is begrensd. Grondstofvoorraden zijn eindig. Globalisering is hooguit een tijdelijk verschijnsel.

Economen hebben een klein blikveld als ze naar de gevolgen van globalisering kijken. Globalisering leidt tot concurrentie en dat heeft ook nadelige gevolgen.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Nu Europa zieker wordt, handelt Azië steeds meer met zichzelf

De traditionele handelsroutes die decennialang de globale scheepvaart domineerden blijven de gevolgen ondervinden van de financiële crisis die eind 2007 begon.

De handel tussen Europa en Azië groeide het voorbije jaar met een magere 3%. Maar let vooral op de stijging van de intra-Aziatische handel: + 19%. een stijging die aangeeft dat Azië niet op Europa zit te wachten en de Aziatische landen steeds meer handel onder elkaar drijven.

Bron: dagelijksestandaard.nl
Geplaatst: zondag 24 februari 2013

Olie zal groene energie onbetaalbaar maken

Samuel Furfari is hoogleraar geopolitiek van de energie aan de 'Université Libre' in Brussel. Op zijn vakgebied wordt hij erkend als een wetenschappelijk expert. Hij heeft intussen meerdere boeken op zijn naam staan, waaronder: 'Dieu, l'Homme et la Nature: L'écologie, nouvel opium du peuple? (Zie hier.)

Toch is hij niet onomstreden. Bij de milieubeweging ligt hij onder vuur, omdat hij een klimaatscepticus is. “De laatste vijftien jaar is de gemiddelde wereldtemperatuur niet gestegen. Ik wil gerust nog vijftien jaar wachten om te zien of ze dat wel doet, maar ik doe niet mee aan dogma’s. En ik ben lang niet de enige die er niet in gelooft.”