Nieuws / Artikelen met het woord

57310 artikelen gevonden. Artikel 34456 tot 34460
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 17 februari 2013

Economie: Derde recessie in vijf jaar

Zoals ik in mijn vorige stuk 'De Eurocrisis is nog niet over‘ schreef, is de eurocrisis nog niet over. Doormodderen, met recessie achter recessie, zoals Japan de laatste twee decennia heeft ervaren, lijkt mij het scenario waar we ons nu in bevinden. De economische cijfers van omschrijven dit. De Nederlandse economie kromp in het 4e kwartaal van vorig jaar met 0.2% op kwartaalbasis en belande in de 3e recessie in 5 jaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 17 februari 2013

'VW-topman gaat 6 miljoen euro minder verdienen'

HANNOVER - Topman Martin Winterkorn van Volkswagen (VW) krijgt over 2012 een lagere beloning dan een jaar eerder, ondanks de winststijging van de Duitse autofabrikant.

Dat schrijft het Duitse tijdschrift Der Spiegel. Volgens het blad krijgt Winterkorn in totaal 14 miljoen euro aan salaris en bonussen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 17 februari 2013

Economische crisis overheerst verkiezingen Cyprus

De Cyprioten kiezen vandaag een nieuwe president. Niet de opdeling van het eiland maar de diepe economische crisis waarin het land zich bevindt, is het thema van de stembusgang. 545.000 stemgerechtigden kunnen een opvolger kiezen voor Demetris Christofias, momenteel het enige communistische staatshoofd in de Europese Unie.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: zondag 17 februari 2013

ICBC – Sparen bij een Chinese bank

Sparen loont op dit moment niet. De inflatie is torenhoog en de spaarrente blijft maximaal steken op 2,25%. De hoogste spaarrente wordt op dit moment geboden door een Chinese bank, namelijk de “Industrial and Commercial Bank of China” (ICBC).

Bron: emerce.nl
Geplaatst: zondag 17 februari 2013

Topman Sarenza: ‘Investeerders zijn onze grootste vijanden’

De Nederlandse online schoenenmarkt is net als in veel andere landen een verdringingsmarkt. Toch denkt het Franse Sarenza goede kaarten te hebben. “Wij zijn een grootmacht in onze business”, aldus CEO Stéphane Treppoz (46).

Het online schoenenbedrijf, dat ook modieuze tassen verkoopt, is sinds april vorig jaar actief op de Nederlandse markt. Het bedrijf ondervindt net als andere spelers in de markt vooralsnog weinig hinder van het huidige economische klimaat. Het marktaandeel van deze industrie groeit jaarlijks zelfs met een paar procenten: halverwege 2012 stond de teller in Nederland op elf procent, een stijging van 2,2 procent ten opzichte van het jaar ervoor. En dat terwijl de cijfers van de beste verkoopmaand, die van december, nog moesten komen.