Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 34466 tot 34470
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Steeds meer rijken bij goededoelenclub Bill Gates

NEW YORK - De goededoelenclub van de Amerikaanse superbelegger Warren Buffett en Microsoft-oprichter Bill Gates was tot voor kort een hoofdzakelijk Amerikaanse aangelegenheid. 

Maar deze week meldden zich de eerste superrijken van buiten de Verenigde Staten bij The Giving Pledge, zoals het initiatief heet.

Bron: standaard.be
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Bakkers en Bankiers. ( De waarheid

Stel dat de bakker bij u om de hoek hetzelfde verdiende als een zakenbankier; honderdduizenden euro's per jaar. Dan zouden bij u in de buurt andere mensen ook een bakkerij beginnen, toch? Ze zien de dikke auto van de bakker en denken: ga ik ook doen. Grote winsten trekken nieuwe spelers aan, wier concurrentie de prijzen (en dus salarissen) naar beneden drijft. Dat is marktwerking.

Stel nu dat de bakker bij u om de hoek brood verkocht van dezelfde kwaliteit als de woekerpolissen of subprime-hypotheekproducten die zakenbanken de afgelopen decennia met zoveel succes wisten te slijten. Dan zou u die bakker voortaan mijden, toch? En met u de rest van de buurt. De bakker zou failliet gaan want wie slecht presteert, verdwijnt. Ook dat is marktwerking.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Hoe de Amerikanen de Irak-oorlog ingerommeld werden

In 2002 en 2003 heeft de regering Bush het Amerikaanse volk (en de rest van de wereld) voorgelogen over de massavernietigingswapens van Saddam Hoessein. Met de dramatische powerpointpresentatie van Colin Powell in de Veiligheidsraad als sleutelscene.

(zat er miltvuur in dat buisje .. of talkpoeder?)

Bron: biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Federal Reserve geeft manipulatie aandelen toe

Wat is de reële waarde? Dat de beurzen in Amerika naar de hoogste niveaus sinds de kredietcrisis zijn gestegen, komt mede door de constante stroom liquiditeit van de FED. Hoewel deze openbaring voor sommige beleggers en analisten niet zo schokkend is, geeft het wel te denken over wat nu de reële waarde is van een aandeel of zelfs een aandelenmarkt. Op wat voor niveau zouden de S&P en de Dow Jones momenteel staan zonder hulp van de Federal Reserve?

Gemanipuleerde beurskoersen Sinds 2008 heeft de Federal Reserve voor honderden miljarden dollars aan kwantitatieve verruiming toegepast. Een groot deel van de miljarden van QE’s, Operation Twist, en andere stimuleringen, zijn doorgesluisd naar de aandelenmarkten. De uitkomst zoals de Fed die nu ziet? QE heeft effect gehad, omdat de beurskoersen zijn gestegen. Ondanks dat de FED zijn macht primair hoort in te zetten om de werkloosheid tegen te gaan en om economische groei te genereren, zien ze klaarblijkelijk de aandelenmarkt als hulpstuk om dit te bewerkstelligen. Feit is wel dat helemaal niets meer is dat het lijkt. Ook de forse correctie op de beurzen, toen de FED deze week bekendmaakte dat het de stimuleringen waarschijnlijk eerder gaat stopzetten dan eerder was geraamd, valt opeens op zijn plaats. (Via: Examiner)

Bron: westerwoldegroen.nl
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Cartoon Nederlands Dagblad over gaswinning

REGIO – Het Nederlands Dagblad heeft een cartoon gepubliceerd, die prachtig weergeeft hoe er met de Groningers wordt omgegaan als het gaat om de gaswinning.