Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 34486 tot 34490
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Macau is booming, nog steeds!

Er lijkt maar geen einde te komen aan de gigagroei in Macau. Macau of Macao is een in Zuidoost-Azië gelegen speciale administratieve regio van de Volksrepubliek China. Macau is volgebouwd met gokpaleizen en groeit aan een verschroeiend tempo.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

In Italië is het erger dan in Spanje

De Italiaanse bevolking staat er slechter voor dan de Spaanse bevolking. In de statistieken over de grootste bevolkingsgroepen in Europa die op de rand van staan, staat Italië boven Spanje. Dit is opmerkelijk aangezien de Italiaanse werkloosheid (11,2 %) nog een pak lager ligt dan de Spaanse werkloosheid (26 %).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

“Koop Spaanse staatsobligaties en verkoop Italiaanse”

Ciaran O’Hagan van SocGen kwam met een eigenaardig advies: koop Spaanse staatsobligaties en verkoop de Italiaanse. Dit advies werd gegeven naar aanleiding van de uitslag van de Italiaanse parlementsverkiezingen. Business Insider vond het bericht belangwekkend genoeg om aandacht aan te besteden.

De afloop van de verkiezingen is volgens O’Hagan perfect voorspelbaar: Italië zal opgezadeld worden met een onstabiele regering. Die regering zal vermoedelijk in de loop van de maand april in het zadel gehesen worden. Bij de slagkracht van die regering kunnen grote vraagtekens geplaatst worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Bernanke, de grootste vriend van goud!

De voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Ben Bernanke, doet er alles aan om het publiek te overtuigen van zijn gelijk. Hij probeert de tegenwind te counteren en het monetair beleid te verantwoorden om de doelen van economische groei en tewerkstelling te bereiken. Maar reële data laten echter anders vermoeden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Griekse gezondheidssector stuikt in elkaar

Grote multinationals hebben de toevoer van medicijnen naar Griekenland met 90 % verminderd. Officieel zijn de multinationals verontrust dat tussenpersonen de medicijnen terug uit Griekenland willen smokkelen om ze daar duurder te kunnen verkopen. Ondertussen zit de bevolking krap met honderden medicijnen.