Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 346 tot 350
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 23 oktober 2017

Tijdperk van de petrodollar lijkt voorbij

Zuid-Korea moet een groter gedeelte van de olie die ze uit Iran importeert in euro’s afrekenen, aldus de Iraanse Minister van Olie Bijan Namdar Zanganeh. Op dit moment wordt de olie voor de helft in euro en voor de helft in Zuid-Koreaanse won afgerekend, een verdeling waar de Iraanse regering niet over te spreken is. Zanganeh zij daar na een ontmoeting met de Zuid-Koreaanse minister van land, infrastructuur en transport het volgende over.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 oktober 2017

10 jaar na Lehman Brothers… Spanje stuurt 80 bankiers naar de gevangenis

Exact 10 jaar na het faillissement van de Lehman Brothers Bank, zijn in Spanje een tachtigtal bankiers tot gevangenisstraffen van drie maanden tot zes jaar veroordeeld. In totaal moesten 175 bankiers van verschillende banken zich voor het gerecht verantwoorden. Ze werden beschuldigd van oplichting, valsheid in geschrifte, het zich ongepast toekennen van miljoenen aan schadevergoedingen en loonsverhogingen, of gesjoemel met kredietkaarten van de bank om privé-kosten te betalen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 23 oktober 2017

OESO raadt VK aan om brexit terug te draaien via nieuw referendum: "Alleen zo kan economie gered worden"

De invloedrijke Europese Organisatie voor Economie en Ontwikkeling (OESO) ziet de impasse in de brexitonderhandelingen met lede ogen aan. Volgens de denktank kan de Britse economie enkel nog gered worden door de EU-uitstap terug te draaien via een tweede volksraadpleging.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 oktober 2017

Dit zijn de 15 machtigste jongeren ter wereld

De toekomst is aan de jeugd. Tegenwoordig zijn dat vooral millennials. Dit zijn jongeren geboren tussen 1980 en 2000. Steeds meer van deze millennials komen in belangrijke posities terecht waar ze steeds machtiger worden. Dit zijn de 15 machtigste millennials.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 23 oktober 2017

Trump 20% armer op een jaar

Het vermogen van de Amerikaanse president Donald Trump is op één jaar tijd met 600 miljoen dollar gekrompen. Trump, die zijn rijkdom vooral heeft opgebouwd in onder meer de vastgoedsector en de entertainmentindustrie, zou nu nog over een fortuin van 3,1 miljard dollar beschikken.

Dat blijkt uit een rapport van het magazine Forbes. Trump staat in de ranglijst van de vierhonderd rijkste Amerikanen inmiddels op een 248ste plaats. Vorig jaar rond stond hij nog als 156ste gerangschikt.