Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 34501 tot 34505
Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

China ontdekt 149 ton goud in binnenlandse mijn

Hierbij een nieuw hoofdstuk in het verhaal van China en de zoektocht naar goud! Ditmaal is er geen belang genomen in een mijn in het buitenland, maar is er binnen de eigen grenzen een vondst gedaan. Een organisatie genaamd Inner Mongolia Pacific Mining heeft een maar liefst voor 149 ton aan goud gevonden in een mijn in Bayannur.

Inner Mongolia Pacific Mining is een bedrijf wat voor 96,5% in handen is van de China National Gold Group, welke op zijn beurt weer in handen is van de overheid van China. Het is de grootste vondst van goud in het binnenland van China in de geschiedenis. De vondst geeft China kansen om de goud reserves verder te vergroten zonder een hoge prijs te hoeven betalen om het goud te importeren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Detroit op randje van faillissement

De Amerikaanse stad Detroit zou wel eens de zesde stad van Michigan kunnen worden die onder curatele wordt gesteld door de overheid. De stad, ooit het centrum van de auto-industrie, zit diep in de schulden en zag sinds 2000 een kwart van de bevolking weg trekken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

"Hypotheekmarkt is stilgevallen"

De Rabobank liet bij de presentatie van de jaarcijfers weten dat het nog niet eerder zo rustig was op de woningmarkt. Na een korte piek aan het einde van 2012 valt de woningmarkt dit jaar opnieuw in een gat. Rabo-topman Moerland verwacht dat het in 2014 wel beter zal gaan en dat de markt dan herstel kan laten zien.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Massaal jobverlies dreigt bij gemeentebesturen

Door een slechte financiƫle toestand staan er bij de steden en gemeenten honderden jobs op de tocht. Dat aantal kan zelfs oplopen tot enkele duizenden jobs, schrijft de krant De Standaard. "De kwaliteit van de dienstverlening zal erop achteruitgaan", vrezen de vakbonden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Groei industrie China trager dan verwacht

De groei van de industrie in China is in februari afgezwakt ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit twee verschillende inkoopmanagersindices die vrijdag werden gepubliceerd.

De HSBC-inkoopmanagersindex voor de Chinese industrie noteerde op een niveau van 50,4, van 52,3 een maand eerder.