Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 34501 tot 34505
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Devaluerende munten: goud moet je hebben!

We zagen het al in Iran, Japan en in Venezuela. Als een munt in waarde daalt, door zowel de munt op lange termijn te devalueren (Japan) als door een directe devaluatie (Venezuela), blijft je koopkracht overeind met goud. Dit is nu ook het geval in Egypte.

De goudprijs bereikte nieuwe recordhoogtes in euro op het hoogtepunt van de eurocrisis. De goudprijs bereikte recent ook een nieuw record in Japanse Yen. En na de devaluatie van de Bolivar, steeg de goudprijs naar een nieuw record in de Venezolaanse munt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Miljardenmeevaller kabinet door garantie aan DNB

DEN HAAG - Het kabinet kan dit jaar rekenen op een ''forse meevaller'' van 813 miljoen euro.

Die is het gevolg van een garantie van 5,7 miljard euro aan De Nederlandsche Bank (DNB), waardoor DNB winst gaat uitkeren aan de Staat die de bank maakt op leningen en obligaties aan Zuid-Europese landen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Economie eurozone komt in 2013 traag op gang

De economie van de eurozone zal in 2013 traag op gang komen. Dat heeft Europees Commissaris voor Economische en Monetaire Zaken, Olli Rehn, vandaag gezegd in Moskou. Rehn herhaalde dat er sommige landen mogelijk uitstel krijgen om hun begrotingstekort te reduceren.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Goudhandel tussen Turkije en Iran aan banden gelegd?

Iran verkoopt gas aan Turkije en krijgt in ruil daarvoor Turkse lira. Daarmee kopen Iraanse smokkelaars goudbaren, die ze terugbrengen naar Iran of verkopen in Dubai voor Amerikaanse dollars. Door aangescherpte sancties kan Iran straks moeilijker goud kopen in Turkije.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 februari 2013

Wolfgang Schäuble waarschuwt voor nieuwe crisis

Wolfgang Schäuble, Duits Minister van Financiën, waarschuwt de wereld (en dan vooral Japan en Amerika) dat de zondvloed aan liquiditeiten een nieuwe crisis kan veroorzaken, aldus de Global Post.

En deze keer zal er niet ingegrepen kunnen worden zoals in 2008 voegt hij daaraan toe.