Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 34506 tot 34510
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Kijk op de week

Het kan verkeren zei Bredero. In een week waar de doemberichten over Europa en Amerika weer de kop op steken wordt juist de goudprijs verpletterd. Op enkele dagen tijd ging de goudprijs verschillende procenten lager en het sleurde de goudmijnaandelen en andere grondstoffen in zijn val mee. Maar niet getreurd, niet alles is rozengeur en maneschijn in de Westerse wereld. Goud zal zijn status als toevluchtsoord weer innemen.

Bron: standaard.be
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Frankrijk dreigt voor EU het grootste zorgenkind te worden

In Duitsland is het vertrouwen in de economische daadkracht van de Franse regering van president François Hollande (foto) niet echt groot.

BRUSSEL - De slechte economische cijfers voor Frankrijk stellen de geloofwaardigheid van de Europese Commissie op de proef. De gevolgen kunnen groot zijn voor de hele Europese Unie.

Bron: regiohypotheken.nl
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Pas op! kredietverstrekkers uit Filipijnen, rol FB onbekend

De online kredietverstrekkers zonder bankvergunning schieten als paddenstoelen uit de grond. Vanuit landen als de Filipijnen of steden als Bangkok bieden startups mensen korte en relatief kleine leningen aan, waarbij de kredietwaardigheid van de leningaanvrager vooral wordt gecheckt aan de hand van zijn online gedrag.

Dat schrijft René Schoenmaker op de website CIO.nl. De online vrienden, op Facebook of Twitter, gelden als een van de maatstaven. Maar soms ook als garantie. Geldverstrekkers gebruiken de data om de risico’s van de leningen in te schatten. Een van de geldverstrekkers, Lenddo.com, gaat zelfs zo ver dat ze toegang eisen tot de Twitter- of Facebookaccounts van hun klanten. Zo kunnen ze zelfs namens hun klanten tweeten en posten.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Zijn goudmijnaandelen nu koopwaardig?

Goudmijnaandelen zijn alleen dit jaar al met bijna 20% in waarde gezakt. Vergeleken met september 2011 staan de koersen zelfs 40% lager. Volgens John Goltermann van Obermeyer Asset Management is dit juist een moment om in te stappen. Als het sentiment slecht is komt de bodem snel in zicht, zo redeneert hij. Maar zal hij gelijk krijgen?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

John Williams: Amerika in hyperinflatie tegen eind 2014

John Williams verwacht een sell off van de dollar binnen 3 à 4 maanden. De Amerikaanse economie is er veel slechter aan toe dan de meeste denken. Als Amerika zijn fiscaal beleid niet in orde krijgt tegen de deadline van midden mei, is dit het begin van het einde van de dollar. Dit zou kunnen leiden tot hyperinflatie tegen eind 2014.

De gemiddelde Amerikaan trekt het niet langer meer volgens John Williams