Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 34511 tot 34515
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

Groeitrend in eurozone wordt rampzalig

De economieën van de eurolanden zijn in het vierde kwartaal van 2012 met 0,6 % gekrompen. Dat is meer dan de 0,4% die economen hadden voorspeld. Het gaat om het slechtste kwartaal sinds 2008.

De drie grootste economieën van de eurozone krimpen: Duitsland met 0,6%, Frankrijk met 0,3% en Italië met ruim 2,2%. Ook Nederland zit opnieuw in recessie, met een krimp van 0,2%.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

Kamp: overheid kan crisis niet opvangen

Minister Kamp: "De eerste klappen zijn na 2008 opgevangen door de overheid. Die het begrotingstekort liet stijgen en die de staatsschuld sterk liet stijgen. En dat is onhoudbaar. Nu worden dan ook burgers en bedrijven direct geraakt." Laurens Boven: "In de toelichting zei minister Kamp dat de hervormingen op de korte termijn de groei kunnen afremmen, maar op de lange termijn uiteindelijk de welvaart zullen verstevigen."

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

Column Kees de Kort | Het is simpelweg niet prettig

“Al die cijfers die vandaag bekend zijn geworden, of het nou Frankrijk, Duitsland of Nederland is, het zat er wel aan te komen. Of het nou min 0,3 of min 0,4 is, maakt allemaal niet zoveel uit. We volgen hier op dagbasis wat er gebeurt in die Europese economie. En van het vierde kwartaal wisten we al dat het opgeteld iet veel goeds op zou leveren.""Maar het officiële mantra is natuurlijk altijd; binnenkort gaat het beter. Altijd hetzelfde verhaal. Nou zijn er de laatste weken wat getalletjes bekend geworden over de leading indicators, dat in ieder geval de daling tot stlistand is gekomen. Dat is dan wel waar op allerlei plaatsen in Europa. Maar als je nou aan mij vraagt of ik ergens daarna herstel zie, dan denk ik toch nog steeds; nee."

Bron: standaard.be
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

Italië in diepere recessie dan gedacht

De Italiaanse economie is met 2,2 procent gekrompen in 2012 in vergelijking met 2011. Het bruto binnenlands product (bbp) slonk in het eindkwartaal met 0,9 procent vergeleken met het derde kwartaal. Dat is een veel grotere inkrimping dan gedacht. Dat hebben officiële cijfers donderdag getoond.

UniCredit, de leidende bankgroep in Italië, had een val van 0,4 procent verwacht in het vierde kwartaal, met de kans op een grotere daling. Het Britse Barclays had minstens een verlies van 0,6 procent verwacht. Vergeleken met het laatste kwartaal van 2011 is de economie gekrompen met 2,7 procent, zo blijkt uit de cijfers van het Italiaanse statistisch bureau Istat.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

De valutaoorlog volgens HSBC

De bank HSBC heeft een infographic in elkaar gezet over de valutaoorlog. Welk land weet de waarde van haar munt het meest te ondermijnen? Zwitserland en Japan! De Eurozone is opvallend afwezig in de race naar de bodem. Heeft de ECB een andere agenda?