Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 34511 tot 34515
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Noden Cypriotische banken kunnen oplopen tot 8,86 miljard

De Cypriotische bankensector, die in sterke mate is blootgesteld aan de Griekse crisis, heeft - in het kader van een reddingsplan voor het noodlijdende eiland - financiële hulp nodig voor een bedrag van maximaal 8,86 miljard euro. Dat blijkt uit een audit van het investeringsfonds Pimco, die vandaag werd vrijgegeven.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

KPMG: 'Alleen banken met een sterke balans gaan overleven'

"Het wereldwijde speelveld van de banken zal de komende jaren gedomineerd worden door een handvol zeer grote banken die beschikken over een zeer sterke balans en een wereldwijde kapitaalmarkt dekking. Als gevolg van de omvangrijke hervormingen die de banken te wachten staan op het gebied van liquiditeit, kapitaal, systeemrisico, supervisie, ondernemingsbestuur en bestuursbeloning, ervaren de ondernemingen wereldwijd een steeds grotere druk om te voldoen aan de eisen van de nieuwe regelgeving. Deze druk heeft ingrijpende gevolgen voor het bankenlandschap. Vooral minder grote banken die een vergelijkbare sterke balans en deskundigheid van ieder marktsegment ontberen, zullen het moeilijk krijgen om tegen de grote jongens op te boksen", zegt Age Lindenbergh, partner bij KPMG Financial Services.

"Het aantal 'second tier' banken zal dan ook zowel in de breedte als in aantal fors inkrimpen. Daarnaast zal het aantal 'challenger banken' dat zich op de markt begeeft lager zijn dan verwacht."

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Tilburg gaat winkeliers zondag controleren

TILBURG - Tilburg gaat zondag optreden tegen winkeliers die geopend zijn. De gemeente heeft dat vrijdag aangekondigd.

De rechter bepaalde 3 weken geleden dat Tilburg winkeliers ten onrechte de kans heeft gegeven om elke zondag open te gaan. Na de uitspraak heeft de gemeente echter niet actief gecontroleerd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Brussel ziet herstel eurozone in 2014

De Europese Commissie maakte vandaag bekend in 2014 een economische groei van 1,4 procent te verwachten in de eurozone. Dit jaar wordt het bruto binnenlands product nog met 0,3 procent gedrukt door de inspanningen in tal van lidstaten om de begroting op orde te brengen. In november vorig jaar werd nog gerekend op een groei van 0,1 procent dit jaar.

Bron: ftm.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Economisch herstel IJsland is mythe

Zoals er Fransen zijn die de kritiek op de arbeidsmoraal van de Franse arbeider en de zorgen over hun economie in het algemeen beamen, zijn veel IJslanders de lof van buitenlanders op het herstel van hun economie zat. Een leuk sprookje, die door economen als Paul Krugman bewierookte Wonderbaarlijke Wederopstanding. Maar met de werkelijkheid heeft het weinig te maken en daarom groeit bij IJslandse ondernemers en werknemers de frustratie.

Een van die IJslanders is Hilmar Petursson, CEO van IJslands grootste IT-bedrijf CCP. 'De economische kuur is onderdeel geworden van de kwaal,' zegt Petursson in een Reuters-reportage over IJsland, doelend op de kapitaal-controle door de staat.