Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 34521 tot 34525
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

'Europees Stabiliteitspact is niets meer dan een accordeon'

De Franse premier Jean-Marc Ayrault kondigde woensdag aan dat zijn land de EU-norm inzake het begrotingstekort van 3% niet zal halen. Olli Rehn, de eurocommissaris voor Economie, heeft in een brief al gemeld dat net als dat bij Portugal, Griekenland en Spanje het geval is geweest, ook andere EU-landen die met tegenvallende economische groei kampen, op een gunstmaatregel kunnen rekenen, schrijft de Italiaanse krant Corriere della Sera:

Bron: ap.org
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

Griekse werkloosheid op recordhoogte, 27% - armoede tiert weliger

Unemployment in Greece rose to a record 27 percent in November as separate surveys on Thursday showed the country remains stuck in recession and predicted nearly a third of the population would be in poverty by the end of the year.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

VS: de huizenprijzen zijn terug!

Six years after the onset of the traumatic US housing crisis, the optics are there that suggest a stabilization is occurring. Whether real or manufactured by record-low foreclosures, bank supply withdrawals, and fed-subsidized cash REO-to-rent trades, the sad truth is that jobs (and the GDP-enhancing multiplier effect that they create) are just not coming. Even Bob Shiller prefers the potential for 4% gains in stocks over housing risk in the medium-term as he points out that - inflation-adjusted - house prices are back at levels first seen in 1894... now that is a long-term investor.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

Griekse consument helemaal uit zijn lood geslagen

De Griekse economie liet recent enkele heel kleine groene scheuten zien. Dit was meteen voldoende voor Griekse en Europese politici om aan te kondigen dat Griekenland het dieptepunt van de crisis bereikt had. De realiteit laat echter iets anders zien.

De Grieken zijn momenteel de meest pessimistische consumenten ter wereld. Het Grieks consumentenvertrouwen zakte tot 35 punten in het laatste kwart van 2012. Dit is 11 punten lager dan in 2011 en het laagste van alle 58 onderzochte landen.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 14 februari 2013

Groeitrend in eurozone wordt rampzalig

De economieën van de eurolanden zijn in het vierde kwartaal van 2012 met 0,6 % gekrompen. Dat is meer dan de 0,4% die economen hadden voorspeld. Het gaat om het slechtste kwartaal sinds 2008.

De drie grootste economieën van de eurozone krimpen: Duitsland met 0,6%, Frankrijk met 0,3% en Italië met ruim 2,2%. Ook Nederland zit opnieuw in recessie, met een krimp van 0,2%.