Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 34546 tot 34550
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 februari 2013

Jim Sinclair: Goud zit in een clean-out fase

Vlak voor de sterke stijging van de goudprijs in '79-'80 corrigeerde het gele edelmetaal ook fors, net zoals nu het geval is, zegt Jim Sinclair in zijn nieuwsbrieven. Net zoals Richard Russell gelooft dat de geschiedenis zich zal herhalen, gelooft ook Jim Sinclair in dergelijk scenario.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 februari 2013

Zijn Amerikaanse defensieaandelen een koopje na de sequester?

De Amerikaanse Senaat heeft sinds 2009 nog geen enkele begroting rond gekregen. Steeds maar weer werd een beslissing om het tekort aan te pakken voor zich uit geschoven. Telkens een of andere deadline nadert, zijn defensieaandelen het slachtoffer uit vrees dat de sector zal moeten inboeten. En steeds weer herstellen de defensieaandelen. Vormt dit een koopje nu de sequester dichterbij komt.

We hadden al de angst van het schuldplafond, de fiscal cliff en nu is de sequester aan de beurt. Telkens er een nieuwe deadline nadert worden defensieaandelen verkocht. Steeds bestaat de vrees dat de Amerikaanse overheid zal besparen op defensie. Maar in werkelijkheid is daar niet veel van te merken. Amerika kan zich internationaal ook niet veroorloven om militair in te boeten. De naderende sequerster (1/3/2013) biedt weer een opportuniteit voor defensieaandelen.

Bron:
Geplaatst: donderdag 21 februari 2013

Chinezen krijgen binnenkort hun eerste goud-ETF

De lancering van het eerste goud-ETF in China kan de goudmarkt een sterke impuls geven. Op dit moment is er nog geen exchange-traded fund in China dat beleggers in staat stelt goud te kopen. In Hong Kong kunnen beleggers kiezen uit drie verschillende goud-ETF’s en ook landen als Japan en Singapore hebben ETF’s die het voor beleggers makkelijker maken om in goud te beleggen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 februari 2013

Vakbonden brengen 40.000 betogers op de been

In Brussel zijn vandaag 40.000 manifestanten komen opdagen voor de nationale vakbondsbetoging tegen de regeringsbeslisisng om de lonen te bevriezen. Incicenten bleven uit. De ordediensten waren wel massaal aanwezig.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 21 februari 2013

'Neerwaartse spiraal kan snel voorbij zijn'

TILBURG - De Nederlandse economie zit in een neerwaartse spiraal, maar met de juiste maatregelen kan die ook snel weer voorbij zijn. 

De economie staat er structureel namelijk best goed voor. Dat zegt topeconoom Lans Bovenberg donderdag in een reactie op zorgwekkende cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.