Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 3456 tot 3460
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 28 november 2016

China boekt nieuw wereldrecord patentaanvragen

China heeft het voorbije jaar 1,01 miljoen patentaanvragen ingediend. Daarmee heeft het land een nieuw record laten optekenen. Dat blijkt uit een rapport van de World Intellectual Property Organization (Wipo).

Voor de eerste keer in de geschiedenis worden door één land meer dan één miljoen aanvragen voor een patent geregistreerd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 28 november 2016

Vrees voor brexit-scenario of vertrek uit eurozone? Italianen wisselen euro's voor Zwitsers goud

Steeds meer Italianen wisselen in de aanloop naar het referendum van 4 december hun euro's om voor goud in Zwitserland. Dat meldt de Duitse website Wirtschaftswoche. Een filiaal van de edelmetaalhandelaar Pro Aurum in Lugano zegt dat nu bijna 80 procent van de klanten Italianen zijn en 20 procent Zwitsers. Normaal is de verhouding andersom.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 27 november 2016

Steeds meer Italianen wisselen euro's in voor Zwitsers goud

Steeds meer Italianen wisselen in de aanloop naar het referendum van 4 december hun euro's om voor goud in Zwitserland.

Dat meldt het Duitse zakentijdschrift Wirtschaftswoche zaterdag op de website.

Een filiaal van de edelmetaalhandelaar Pro Aurum in Lugano zegt dat nu bijna 80 procent van de klanten Italianen zijn en 20 procent Zwitsers. Normaal is de verhouding andersom.

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 27 november 2016

Trump sprak met Bill Gates en Tim Cook (Apple) en dit is wat werd gezegd

In een transcriptie van het gesprek dat president-elect Donald Trump en een groep journalisten van de New York Times maandag voerden staat te lezen dat Trump telefoongesprekken heeft gevoerd met Microsoftstichter Bill Gates en Apple-CEO Tim Cook. Daarin is o.a. de problematiek van de buitenlandse fabrieken van Apple besproken: TRUMP: ‘Ik werd gebeld door Bill Gates, geweldig telefoontje, we hadden een fantastisch gesprek. Ook Tim Cook van Apple belde me en ik zei: ‘Tim, weet je wat echt een prestatie voor me zou zijn, dat is wanneer ik Apple een grote fabriek in de VS kan laten bouwen, of vele grote fabrieken in de VS, en waar je, eerder dan naar China of Vietnam te gaan, of waar dan ook, jullie je producten gewoon hier maken.’

Hij zei: ‘Dat begrijp ik.’ Ik zei: ‘Ik denk dat we de omstandigheden voor jullie zullen creëren en ik denk dat je het zult doen. We gaan grote belastingverlagingen voor bedrijven doorvoeren, waar je echt gelukkig mee zal zijn.’ Maar als we dat willen doen, moeten we ook van de regelgeving af. De regelgeving maakt het onmogelijk. Of je nu links of conservatief bent, ik bedoel, we kunnen hier samen zitten en ik toon je alle regelgeving die iedereen belachelijk zou vinden. Het is een gratis-voor-iedereen geworden. Bedrijven kunnen niet meer, ze kunnen niet eens meer opstarten of uitbreiden, ze verstikken.’

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 27 november 2016

Hoe is het leven in Yakutsk, de koudste stad ter wereld?

De Siberische stad Yakutsk, op zo’n 8.500 kilometer afstand van de Russische hoofdstad Moskou, geniet om twee redenen internationale bekendheid: de stad speelt een rol in het gezelschapsspel Risk en het is tevens de koudste stad ter wereld.