Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 3456 tot 3460
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2017

Sancties halen niks uit: Europees marktaandeel Russisch gas blijft stijgen

Het afgelopen jaar is het aandeel van Gazprom op de Europese gasmarkt 3 % gestegen tot 34%. Dat wil dus zeggen dat een derde van het aardgas op de Europese markt uit Rusland afkomstig is. Een bittere pil om slikken voor de voorstanders van de economische sancties tegen Rusland.

Tegenover de record output staat dan weer geen record inkomsten. De prijs van aardgas volgt de olieprijs. Door zowel de lage olieprijs als de goedkope roebel als de recordproductie als een onverwacht koude winter was Russisch gas erg in trek in Europa in Q4 van 2016.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2017

Trump is zo gek nog niet

Trump verkondigde tijdens zijn inauguratiespeech beleidsplannen die hij al eerder had aangekondigd. Zijn redenering dat in het proces van globalisering er te weinig rekening is gehouden met de middenklasse is niet zo'n gekke gedachte.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2017

Trumps eerste werkdag: VS trekken zich terug uit Trans-Pacific handelsverdrag

Wanneer Donald Trump vandaag aan zijn eerste echte werkdag begint als president van de Verenigde Staten, zal hij de VS terugtrekken uit het Trans-Pacific Partnership (TPP) handelsverdrag. Dat meldt CNN. Trump beloofde tijdens de verkiezingscampagne om de verschillende handelsverdragen te heronderhandelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2017

Deze grafiek voorspelt onheil!

Afgelopen vrijdag vond de inauguratie van de nieuwe president van Amerika, Donald Trump, plaats. Uiteraard verliep deze dag niet vlekkeloos, want er waren nog genoeg Amerikanen op de been die het Washington-feestje wilden bederven. Op deze dag werd nogmaals duidelijk hoe erg het land op dit moment verdeeld is.

De aandelenmarkten bleven afgelopen vrijdag dicht bij huis. Volgens de data die afkomstig is van Alpha Hat kan er echter onrust opkomst zijn. Donald Trump mag dan de afgelopen maanden hebben geleid tot de zogenoemde ‘Trump-rally’, het is nog maar de vraag of de markten het de komende tijd ook zo goed zullen blijven doen.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2017

iPhone genereerde 1.000 miljard dollar voor Apple

Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple nadert met de verkoop van zijn iPhone een opmerkelijke mijlpaal. Dat heeft consulent Asymco berekend.

Geraamd wordt immers dat de inkomsten van de iPhone sinds de lancering van het toestel één decennium geleden tegen het midden van dit jaar de grens van 1.000 miljard dollar zullen bereiken.