Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 34551 tot 34555
Bron: ftm.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Ja, het kan allemaal nog erger

De stemming in Nederland is beneden alle peil. En het kan nog slechter. Hoe lang nog voordat dit kabinet zijn eigen sprookjes trotseert, en gaat investeren in de economie?

Je moet van heel goeden huize komen om nog te betogen dat bezuinigingen en lastenverzwaringen het vertrouwen herstellen. Die mantra hebben we afgelopen jaren vaak gehoord uit de mond van premier Mark Rutte en voormalig minister van financiën Jan Kees de Jager. “Sterker uit de crisis komen”, heet dat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

WTF?! ECB verdient € 555 miljoen aan Griekse obligaties

Volgens CNBC heeft de Europese Centrale Bank vorig jaar € 555 miljoen winst gemaakt op zijn Griekse obligaties die het heeft opgekocht bij de eerste bailout van Griekenland. Volgens het Griekse reddingsplan worden deze winsten getransfereerd naar de Griekse overheid.

Eurosystem is de ECB samen met de 17 andere centrale banken. Volgens de berekening dat de ECB 8 % uitmaakt van Eurosystem, zou de totale winst op ongeveer € 6 miljard komen voor Eurosystem.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Financiën Breda zorgelijk door grondverliezen

De gemeente Breda is de afgelopen jaren al geconfronteerd met tekorten en afboekingen voor in totaal 100 miljoen euro. Als alle negatieve scenario's uitkomen, komt daar nog bijna 150 miljoen euro bij, berekende de Rekenkamer.

Behalve de algemeen bekende factoren zoals de stagnerende markt en dalende prijzen, weegt extra mee dat Breda veel grond, te grote ambities en te duur aanbod heeft terwijl juist vraag is naar goedkope huizen. Vanuit de wens om hogere inkomens naar de stad te trekken, worden vooral duurdere huizen gebouwd terwijl in realiteit vooral studenten en Oost-Europese werknemers naar de stad komen en oudere ouderen op zoek zijn naar goedkope (zorg)woningen.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

Economen, oppositie en vakbonden: kabinet schuldig aan slechte economie

Vooraanstaande economen, vakbonden en de oppositiepartijen zijn het eens: het kabinet heeft onvoldoende tot niets gedaan om Nederland uit de crisis te halen.

Voornoemden buitelden vandaag over elkaar heen in reactie op de slechte economische cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag naar buiten bracht: de werkloosheid is opgelopen tot 7,5 procent , het consumentenvertrouwen is historisch laag en als klap op de vuurpijl zijn de huizenprijzen tien procent gedaald .

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: vrijdag 22 februari 2013

China maakt jacht op het goud van Canada

Dat China een grootmacht op het gebied van goud is weet iedereen, maar het land heeft naast grote reserves van het edelmetaal ook grote hoeveelheden dollar in het bezit. China is bezig met een nieuwe tactiek waarin de dollars worden ingezet om belangen te nemen in verschillende projecten en ondernemingen die actief zijn in de goudmarkt. Zo is China nu ook bezig om een belang te nemen in Canada in een mijn waar goud wordt opgegraven, om zo wereldwijd grip te krijgen op al het goud wat uit de grond wordt gehaald.