EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
37
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 34581 tot 34585
Geplaatst op: maandag 18 maart 2013

Voormalige voorzitter Bank van Cyprus krijgt bonus van 2 miljoen euro mee

Terwijl de kleine Cypriotische spaarder mee moet opdraaien voor de roekeloze handelingen van de lokale banken heeft de Bank of Cyprus beslist om zijn voormalige CEO Andreas Eliades 2 miljoen euro in compensatie mee te geven.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 18 maart 2013

Bailout van Cyprus doet financiële markten op hun grondvesten daveren

De EU, het IMF en de ECB lieten afgelopen weekend een figuurlijke bom op de financiële markten vallen. Cyprus kreeg een bailout van 10 miljard euro, maar het land moet daarbij onmiddellijk haar spaarders moet ‘belasten’ met een heffing van 9,9% voor rekeningen met meer dan 100.000 euro en 6,75% voor de lagere bedragen.

De financiële wereld reageerde geshockt. Met name op Twitter ontplofte de heisa omtrent Cyprus. Ook wij draaiden overuren op onze

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 18 maart 2013

Spaarders in Cyprus moeten bloeden voor bailout

De Eurogroep van 17 ministers van Financiën heeft onder leiding van Dijsselbloem besloten dat spaarders in Cyprus gaan meebetalen. De zekerheid die spaarders dachten te hebben met een Europees garantiestelsel tot €100.000 wordt hierdoor ondermijnd. Zullen spaarders het vertrouwen verliezen en massaal geld opnemen?

Lees verder op MarketUpdate.nl
Geplaatst op: maandag 18 maart 2013

Uw spaargeld: de nieuwe geldbron om de eurocrisis te financieren

De door de EU-ECB-IMF-troïka opgelegde maatregel om een gedeelte van het spaargeld (9,9% voor bedragen boven 100.000 euro; 6,75% voor bedragen daaronder) dat op Cypriotische banken staat geparkeerd te confisceren, heeft vele analisten met verstomming geslagen:

Met de maatregel om geld van de spaarders te confisceren blijft de eurozone de facto in gebreke wat betreft het naleven van de garantie die voor spaarrekeningen bestond sinds de val van de Lehman Brothers Bank in 2008 (...)

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: maandag 18 maart 2013

'Geldautomaat verdwijnt uit dorpen'

In kleine dorpen verdwijnen steeds meer geldautomaten. In vijf jaar tijd zijn er duizend geldautomaten opgeheven en duizend bankkantoren gesloten.

Dat meldt de Volkskrant maandag op basis van cijfers van De Nederlandsche Bank en onderzoeksbureau RBR.

Lees verder op nu.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs