Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 34596 tot 34600
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

27 grafieken voor de goudbelegger

Analist Frank Holmes van US Funds heeft een presentatie over goud gemaakt die bestaat uit 77 slides. Een aantal daarvan heeft Marketupdate via Businessinsider overgenomen. De grafieken geven een aantal opvallende kenmerken van de goudmarkt weer.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Economische inspectie breidt onderzoek naar paardenvlees uit

De economische inspectie gaat het onderzoek naar paardenvlees in bereide producten in België uitbreiden. Momenteel voert ze een onderzoek naar alle producten waarin mogelijk verkeerdelijk paardenvlees werd verwerkt. Dat deelt de federale overheidsdienst (FOD) Economie mee. Het zou onder meer gaan over bereide maaltijden zoals chili con carne.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Column Kees de Kort | Woonakkoord is echt he-le-maal niks

De Kort: "Waarom gaan die mensen in Den Haag niet een paar weken op vakantie? Dan doe ze niks in plaats van iets slechts.

Bron: fondsnieuws.nl
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Optimix verkoopt al zijn goud

De Amsterdamse vermogensbeheerder Optimix heeft al zijn goudposities verkocht. Dat liet het bedrijf woensdag weten.

Optimix belegde vanaf 2008, toen de goudprijs hard begon te stijgen, 5 tot 10 procent van zijn beheerd vermogen in het edelmetaal. Dat kwam neer op een totaal van 70 tot 140 miljoen euro.

Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Tegendraads Patagonia promoot verantwoord kapitalisme

Met een campagne die in de herfst moet starten wil Patagonia het economisch systeem en de ideeën over commercieel succes volledig veranderen. Het outdoorkledingmerk wil zijn commercieel succes niet langer meten aan het verkopen van meer en meer producten, en is op zoek naar een nieuw bedrijfsmodel. Vincent Stanley, woordvoerder van Patagonia, vertelt: ‘We willen een heleboel mensen bij elkaar krijgen om te bediscussiëren hoe een verantwoorde economie, die niet is gebaseerd op consumptie, eruit zou moeten zien.’