Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 34601 tot 34605
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

Bernanke ontkent inflatiegevaar… hoe geloofwaardig is FED-president?

Onzekerheid troef, zo kan de situatie op de financiële markten worden samengevat. Een andere omschrijving zou kunnen zijn: leven tussen hoop en vrees. Het verhaal van vandaag begint met vrees, gevolgd door voorzichtige hoop en tenslotte opnieuw bijna-wanhoop.

De West-Europese beurzen sloten de dinsdagsessie diep in negatief territorium af. De investeerders vrezen dat de situatie in Italië alleen maar uit de hand kan lopen. Of het zo’n vaart zal moeten lopen moet uiteraard nog worden afgewacht. We kunnen alleen vaststellen dat de uitgangspunten er allesbehalve denderend uitzien.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

JPMorgan Chase verwacht 19.000 banen te schrappen

Dit meldt persbureau Bloomberg dinsdag. Vooral bij de hypotheek- en consumentenactiviteiten van de bank wordt het aantal banen teruggebracht.

Het bedrijf verwacht dat vooral door natuurlijk verloop werknemers het bedrijf gaan verlaten. Het schrappen van banen is nodig omdat de winstmarges in de hypotheektak gaan dalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

UBS: grote rally in goud in het derde kwartaal

Julien Garran, grondstofspecialist bij UBS, voorspelt een grote rally van de goudprijs vanaf het derde kwartaal. Volgens Julien Garran bereikt de goudprijs binnenkort "High Noon". Dit is het moment waarop beleggers zullen moeten beslissen wat ze verwachten van de Federal Reserve in de tweede jaarhelft. Garran voorziet een scenario dat uiterst positief is voor goud.

Bron: beurs.nl
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

Het gouden dilemma

De aanhangers van het beleggen in goud bedienen zich van diverse argumenten. Goud zou goed zijn als:

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

VS importeerde in 2012 veel meer olie uit Midden-Oosten

De VS heeft het afgelopen jaar meer olie geïmporteerd vanuit het Midden-Oosten dan in de afgelopen negen jaar. De import vanuit Saoedi-Arabië was met 450 miljoen vaten groter dan in 2011, 2010 en 2009. Het schaliegas maakt Amerika dus nog niet minder afhankelijk van het buitenland.