Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 34606 tot 34610
Bron: uvenium.nl
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

3% Inflatie verhoging in Januari voornamelijk door belastingen

De nieuwe belastingmaatregelen in 2012 en 2013 hadden een groot effect op de inflatie in januari 2013. Als de belasting niet verhoogd zou zijn, zou de inflatie de helft lager uitgekomen zijn.

Bron:
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Rusland wil goudproductie jaarlijks met 5% uitbreiden

Volgens de Russische Unie van Goudproducenten is het waarschijnlijk dat de goudproductie dit jaar 5% hoger ligt dan in 2012, toen er 226 ton goud werd opgegraven. Ze voegen eraan toe dat de goudproductie van Rusland ieder jaar met 5% opgeschroegd kan worden, zolang de goudprijs op een hoog niveau blijft. Dat schrijft Bullionstreet op haar website.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Hogere geldhoeveelheid voedt Chinese beurs

Volgens US Global Investors zal de stijgende geldhoeveelheid het herstel van de Chinese beurs ondersteunen. In combinatie met een soepeler financieel beleid zullen de Chinese aandelen terug het ritme oppakken van enkele jaren geleden. In het verleden was een stijgende geldhoeveelheid ook al de voorbode voor een sterke prestatie van de Shanghai.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Vingerafdruk en foto vereist bij verkoop goud

In de Texaanse stad Houston is het voor goudhandelaren vanaf nu verplicht om vingerafdrukken en foto's te bewaren van klanten die goud willen verkopen. De maatregel zou bedoeld zijn om het criminelen lastiger te maken, maar het lijkt er sterk op dat men ook de handel in goud als geheel wil frustreren en criminaliseren.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Rusland wil goudproductie jaarlijks met 5% uitbreiden

Rusland kan haar goudproductie nog tot en met 2020 jaarlijks met 5% uitbreiden, dat stelt de Russische Unie van Goudproducenten. Zo lang de goudprijs hoog blijft zal het land meer goud produceren. In 2012 werd er 226 ton uit de grond gehaald, waarmee Rusland op de vierde plek kwam in de lijst van landen met de grootste goudproductie. De goudreserve van Rusland nadert de grens van 1.000 ton.