Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 34611 tot 34615
Bron: trouw.nl
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Hypotheekschulden drijft Spanjaarden tot zelfmoord

© ANP.Een gepensioneerd stel in Mallorca pleegde gisteren zelfmoord omdat ze uit hun huis zouden worden gezet. Zij zijn niet de eersten: de gevolgen van een uithuiszetting zijn zo groot dat waardoor al meerdere Spanjaarden hebben gekozen voor zelfmoord als uitweg.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

De 'sovjetisering' van Griekenland

De Griekse regering heeft plannen om de eigendommen van de 2,5 miljoen burgers die de staat geld schuldig zijn in beslag te nemen en zo nodig openbaar te verkopen. Zulke maatregelen kunnen niet eens onder een communistisch regime genomen worden, briest de online krant ToVima:

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Duitsland waarschuwt voor overvloed aan liquiditeit

Uit een bericht van Dow Jones blijkt dat de Duitse Minister Wolfgang Schaeuble woensdag 13 februari tijdens een bijeenkomst van de Duitse Christen Democratische Partij heeft gewaarschuwd voor de enorme hoeveelheid liquiditeiten in het systeem. De overvloed aan liquiditeit is volgens de Duitser helemaal niet zo goed voor het herstel van de economie. Volgens Scaeuble is het zelfs mogelijk dat de door deze liquididteiten mogelijk te maken kunnen krijgen met een nieuwe wereldwijde financiële crisis.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

Aandelen ontkoppelen zich van hun winstverwachting

Analisten blijven de winstverwachtingen van de aandelen naar beneden bijstellen. Maar aandelenbeleggers trekken er zich niet zoveel van aan en sturen de koersen hoger. Het is natuurlijk woord tegen woord: beleggers zeggen dat de winstverwachtingen te laag zijn, analisten zeggen dat de beurskoersen te hoog staan. Afwachten wie gelijk krijgt, maar onthoud 1 woord: Apple.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 13 februari 2013

ING maakt zoveel winst, en schrapt dan duizend banen

"Het feit dat een bank zoveel winsten maakt en dan banen schrapt, is een brug te ver." Zo reageert Miranda Ulens, secretaris Financiën voor de socialistische bediendebond BBTK, op het nieuws dat de bank ING België tegen eind 2015 via natuurlijk verloop een duizendtal banen wil schrappen. Donderdag 21 februari staat bij ING opnieuw een ondernemingsraad op de agenda.