Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 34611 tot 34615
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

Column Kees de Kort | Italianen maken Brussel nerveus

"Het verhaal in Italië is", zegt Kees de Kort, "dat de grote vriend van de eurocraten, Monti, echt een dreun gekregen heeft. De partij die niet eurosceptisch is, maar op z'n minst heel terughoudend is ten aanzien van alles wat met de euro te maken heeft, - de 5 sterrenpartij - heeft een megaoverwinning geboekt. Het ziet er naar uit dat de Italianen als samenleving toch anders tegen de eurozone aankijken. Dat is natuurlijk de belangrijkste reden voor alle onrust."Hij gaat verder: "Als de grote lijn is 'we willen in de eurozone blijven, maar komen er even niet uit, we moeten formeren'...geen probleem. Maar hier zie je op een gegeven moment binnen de Italiaanse samenleving grote verschillen van mening ontstaan over het deelnemen aan de eurozone. Dus vandaar de nervositeit."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

Humor: handboek voor Quantitative Easing

Fantastisch humoristisch filmpje waarin uitgelegd wordt hoe quantitative easing werkt. Helaas voor de econoom/bankier kan de interviewer de ponzi doorzien (net zoals wij dat kunnen). 2,5 minuten pure humor over de grootste fraude in de geschiedenis: geldcreatie uit het niets.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

“Fed zal op een bepaald ogenblik de ‘point of no return’ bereiken”

De Amerikaanse centrale bank blijft vrolijk geld drukken en zal dat blijven doen totdat aan een aantal voorwaarden is vervuld. Op de eerste plaats moet de werkloosheidsgraad teruggedrongen zijn tot 6,5 %. De Fed stelt dus niet langer een bepaald bedrag voorop, maar zal bij wijze van spreken tot in het oneindige geld blijven drukken.

Maar aan alles komt een einde, dus vroeg of laat zal er een point of no return worden bereikt. Zero Hedge spreekt in dat verband van het doorbreken van de zogenaamde “D-Rate” kruising, namelijk het punt dat de Fed’s Net Interest Margin negatief wordt.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

Rusland en Kazachstan voegen goud aan reserves toe

Rusland en Kazachstan hebben in januari voor de vierde maand op rij goud aan hun reserves toegevoegd. Ook Azerbeidzjan kocht - voor het eerst in drie jaar tijd – een beetje goud om haar reserves te diversifiëren. De Russische goudreserve groeide in januari met 12,2 ton naar een totaal van 970 ton. Uit data van het IMF blijkt dat de goudvoorraad van Rusland in 2012 met 8,5% in volume is toegenomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 26 februari 2013

Madoff: De banken wisten wat ik deed

The Huffington Post schrijft over een brief van Bernie Madoff aan Fox Business Network dat de betrokken banken op de hoogte moesten zijn van hetgeen hij allemaal uitspookte. Madoff werd tot 150 jaar gevangenis veroordeeld voor de grootste financiële ponzi die ooit werd gepleegd. Met zijn ponzi verduisterde hij miljarden dollars van zijn klanten.

Madoff raadt de slachtoffers aan om achter de banken aan te gaan waar hij zijn rekeningen had. Volgens hem moesten de banken op de hoogte zijn geweest van zijn fraude. Als de slachtoffers een vergoeding willen, kunnen ze die het beste halen bij de banken. Madoff had onder andere rekeningen bij JP Morgan Chase en UBS.