Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 34631 tot 34635
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Yen blijft maar verzwakken, Euro krabbelt weer recht

Vanmorgen tuimelde de Yen verder van zijn voetstuk, de hottest currency trade in de wereld maakte tov de dollar de scherpste duik in weken. In de sessies voordien was de Yen weer wat aangetrokken, maar dat bleek niet meer te zijn dan een pullback in een downtrend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Besparingen in Amerika? Even in perspectief plaatsen

Austerity, of het doorvoeren van besparingen, is een modewoord geworden de laatste jaren. Gezien de Amerikaanse overheidsuitgaven dalen ten opzichte van het bbp, wordt aangenomen dat Amerika al bezig is met zijn besparingspakket. Maar dit kan best met een korrel zout genomen worden, zegt Pragcap.

Paul Krugman ziet het als volgt: 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Dalende euro helpt Spanje en Italië geen stap verder

Volgens Mike Shedlock gaat de herbalancering van Europa de verkeerde kant op. In 2012 had Duitsland zijn grootste handelsoverschot in 60 jaar. Dit onderstreept de verkeerde houding van de Duitsers doordat ze de Zuiderse landen blijven beconcurreren en hiermee een oplossing voor de euro in de weg staan.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Goud verhuist van West naar Oost

In december heeft Amerika voor in totaal $4 biljoen aan fysiek goud geëxporteerd. Dat was het grootste bedrag aan edelmetaal sinds september 2011, toen de prijs in dollars een record bereikte van $1.920 per troy ounce. Het goud gaat voor het grootste gedeelte naar Azië, Hong Kong alleen nam de helft van het Amerikaanse goud af.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Embry: Rusland en China profiteren van lage goudprijs

John Embry, chief investment strategist bij Sprott Asset Management, zegt dat hij focust op de fysieke goudmarkt om te zien wat er werkelijk aan de hand is in de wereld. Hij ziet dat Rusland en China de grootste kopers zijn van goud en zich daarmee keren tegen het Westerse/Amerikaanse beleid.

De Russen en de Chinese bevolking kochten vorig jaar voor bijna 1.000 ton goud. Voor hem is dit een duidelijk teken dat zij gebruik maken van de lage prijzen om massaal goud in te slaan. Volgens Embry zijn deze landen ook op de hoogte van hetgeen GATA al 14 jaar probeert aan de oppervlakte te brengen.