Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 34636 tot 34640
Bron: presseurop.eu
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Portugal gaat in ‘opheffingsuitverkoop’

Europese leiders dachten dat Portugal een voorbeeld zou zijn van efficiënt bezuinigingsbeleid. Niets is minder waar: ondanks zeer ingrijpend gesnoei, is het land genoodzaakt zijn 'kroonjuwelen' te verkopen om de neergaande spiraal van tekorten te doorbreken.

De Portugese staat wordt geleidelijk uitgekleed. Wanneer het land in april 2011 een lening van 78 miljard euro van de trojka (EU, ECB en IMF) ontvangt om een faillissement te ontlopen, gaat het tot privatisering over. Maar onder leiding van Passos Coelho, een modelleerling uit de school van de strenge begrotingsdiscipline, worden de 'kroonjuwelen' – of wat daarvan nog over is – in nog hoger tempo verkocht dan voorheen. Met als doel het overheidstekort drastisch te verminderen. Eind 2012 heeft het land tot tevredenheid van de trojka het tekort teruggebracht tot 5,6 procent van het bbp, terwijl dat cijfer een jaar daarvoor nog 6,7 procent bedroeg. Eind 2014 moet het land op 3 procent uitkomen.

Bron: beursbox.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Hierin parkeren de rijken hun vermogen.

In Zuid Afrika is een minister verwikkeld geraakt is een echtscheiding. Sneu natuurlijk voor hem persoonlijk, maar het geeft ons de kans om eens mee te kijken in waar hij zijn geld heeft zitten.

Vrouwlief beschuldigd hem namelijk van nogal wat zaken, waaronder het verstoppen van zijn vermogen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

George Soros verdient $1 miljard aan koersval yen

De Japanse overheid heeft de waarde van haar munt sterk verlaagd, met als doel de export te stimuleren en de aandelenkoers omhoog te stuwen. Ook George Soros pikte een graantje mee met zijn hedgefonds, hij verdiende $1 miljard in een paar maanden tijd.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Shortpositie goudmarkt op hoogste punt sinds nov '08

Vermogensbeheerders die een positie innemen in de termijnmarkt voor goud zijn sinds november 2008 niet meer zo negatief geweest als nu. Het percentage contracten aan de shortzijde bereikte een zeer hoog niveau van 29,16%. Eind 2008 herstelde de goudprijs met ruim 15%, zal dat nu weer gebeuren?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Berlusconi zou wel eens kunnen winnen

Volgende week zijn het verkiezingen in Italië. De grote vraag is: Doet hij het, of doet hij het niet? We hebben het dan over Silvio Berlusconi. Een nieuwe ambtstermijn van Berlusconi is het laatste wat Europa momenteel kan gebruiken. Maar Berlusconi zou wel degelijk kunnen winnen staat op