Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 34636 tot 34640
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

OESO werkt aan actieplan belastingontwijking door multinationals

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) beloofde vandaag een 'globaal actieplan' om te voorkomen dat multinationals aan de belastingen ontsnappen. De westerse denktank erkent dat er zwakke plekken bestaan in de internationale fiscale normen. Fiscale manoeuvres van grote bedrijven betekenen een ernstig risico aan de fairheid.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Wachten op State of the Union speech van Barack Obama

Wall Street is eens te meer schoorvoetend uit de startblokken gekomen. Het wachten is op nieuwe impulsen, waarbij de evolutie van de valutaoorlogen argwanend in de gaten wordt gehouden. Op korte termijn gaat de aandacht uit naar de State of the Union speech van Barack Obama.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Carat Duchatelet schrapt een derde van de banen in Luik

De tuner van luxewagens Carat Duchatelet is van plan om in Luik 34 van de 104 banen te schrappen. Dat heeft het bedrijf tijdens een buitengewone ondernemingsraad aangekondigd. De herstructurering is noodzakelijk om de toekomst van de Luikse site veilig te stellen, zo luidt het.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

EU-stuurgroep zet lijnen uit voor ambitieuze grondstoffenpolitiek

Europees commissaris voor Industrie Antonio Tajani zit vandaag de eerste vergadering voor van de stuurgroep die de grondstoffenbevoorrading in Europa moet verbeteren. Op het continent zou op een diepte tussen 500 en 1.000 meter naar schatting 100 miljard euro aan onontgonnen minerale voorraden aanwezig zijn.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Energiefactuur zal licht dalen in 2013

De totale energiefactuur van de Belgische huishoudens zal dit jaar licht afnemen tot gemiddeld 3.684 euro, na forse stijgingen de afgelopen jaren. Dat blijkt uit verwachtingen van investeringsmaatschappij Petercam.