Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 34656 tot 34660
Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Waarom centrale banken goud maar niks vinden

Tegenwoordig wordt er door verschillende partijen naar goud gekeken, maar op een verschillende manier. De één ziet het als een commodity, ofwel een grondstof. Een ander ziet goud als valuta, een betaal- en ruilmiddel. De grote overeenkomst is dat beide partijen goud als een investering zien waarvan je zeker weet dat het enigszins waardevast is. Waarom goud als een waardevaste belegging wordt gezien zullen we u uitleggen. Zeker nu goud de afgelopen tijd flink wat in waarde is gedaald, is de goudprijs weer een hot topic. Ondanks alle vragen omtrent de fluctuaties van de goudkoers, is het erg belangrijk om de rol van goud in ons monetaire stelsel niet te vergeten. Want goud heeft naast dat het een beleggingsmiddel is, natuurlijk nog een veel belangrijkere rol, namelijk een monetaire rol.

De aantrekkingskracht van goud op de mens is reeds duizenden jaren oud. Voor de oude Egyptnaren en de Romeinen was het gele edelmetaal altijd een zeer belangrijk bezit. Op de één of andere psychische wijze zien wij goud als iets enorm waardevols. Een ander, zeer belangrijk, kenmerk van goud is dat het in de grond zit en wij veel moeite moeten doen om het uit de grond te krijgen. Ook is er maar een beperkte hoeveelheid goud beschikbaar; kortom, goud is schaars. We hebben het dus over een kostbare grondstof dat niet onbeperkt verkrijgbaar is. Het is dus waardevol. Aan de ene kant ten grote spijt van de centrale banken, maar aan de andere kant hebben alle CB’s fysiek goud in de kluis liggen. Centrale banken en goud hebben een een soort haat-liefde verhouding.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Fondsen zetten massaal in op een verdere daling van de goudprijs

Volgens BusinessInsider zetten de Amerikaanse fondsbeheerders massaal in op een verdere daling van de goudprijs. Het aantal short contracten op de COMEX steeg vorige week tot het hoogste niveau sinds juni 2006. Het negatieve sentiment rond goud lijkt nog niet gekeerd. De prijs stabiliseert ondertussen weer even.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Amerikaanse huizenprijzen nog lang niet aan definitief herstel toe

In december vorig jaar waren de huizenprijzen met 11,8 % gestegen tegenover december 2011. Dit was de sterkste stijging sinds 2006. Maar het huidige herstel is niet houdbaar zolang de economie niet aantrekt en de werkloosheid niet daalt.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

Over goud, centrale banken en de toekomst

Goud blijft de gemoederen bezig houden. De één ziet het als een commodity, ofwel een grondstof. Een ander ziet het als valuta, een betaal- en ruilmiddel. De overeenkomsten zijn dat beide partijen het gele edelmetaal als een investering zien waarvan je zeker weet dat het enigszins waardevast en duurzaam is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 25 februari 2013

‘Lage prijzen voor zilver zullen nieuwe kopers naar de markt lokken’

De zilverprijs zakte in de loop van de maand februari terug onder het niveau van 30 dollar per troy ounce, waarbij het verlies op maandbasis opliep tot in de buurt van 10 %. De roep weerklinkt steeds luider dat zilver op de huidige prijsniveaus zonder meer een koopje mag genoemd.

De huidige bradeerprijzen voor zilver zullen nieuwe kopers naar de markt lokken, zo gelooft James Carrillo. De senior portfolio adviseur bij investeerder in edelmetalen Swiss America Trading Corp. is van mening dat zilver op de chart technisch zwaar oververkocht is.