Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 34661 tot 34665
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Polen is grootste outsourcing-bestemming van Europa geworden

Polen is één van de belangrijkste outsourcing-gebieden van Europa geworden. Dat blijkt uit een rapport van consulent Jones Lang Lasalle. Het fenomeen begon tien jaar geleden, toen een aantal internationale bedrijven eenvoudige taken naar Polen begonnen uit te besteden om een aantal gestandaardiseerde taken in computers in te voeren en meertalige werknemers op helpdesks vragen van klanten uit heel Europa beantwoordden. Sindsdien zijn die opdrachten volgens Jones Lang Lasalle echter steeds meer gesofistikeerd geworden en omvatten inmiddels software-ontwikkeling en een brede waaier van financiële en legale diensten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

'China is 's werelds grootste olie-importeur'

De Verenigde Staten waren sinds halverwege de jaren 70 de grootste olie-importeur, maar door de toenemende eigen olieproductie daalt de vraag naar geïmporteerde olie in 's werelds grootste economie.

In december zou de Amerikaanse olie-import zijn gedaald tot 5,98 miljoen vaten per dag. Dat is het laagste niveau sinds februari 1992. In China steeg de import in dezelfde periode tot 6,12 miljoen vaten per dag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Letland wil ook de euro en vraagt formeel om toetreding

Letland heeft formeel om toetreding tot de eurozone gevraagd. Het Baltische EU-land hoopt volgend jaar het achttiende land in de muntunie te worden. Letland voldoet aan de voorwaarden voor toetreding, maar een meerderheid van de Letlanders is tegen toetreding.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Japanse monetaire politiek heeft bocht van 90° genomen

Een verrassing was het niet, want het nieuws was al eerder uitgelekt. Haruhiko Kuroda, de gedoodverfde kandidaat, wordt de nieuwe gouverneur van de Japanse centrale bank. Van Kuroda wordt verwacht dat hij zonder morren de door regering uitgevoerde strategie zal volgen.

De Japanse monetaire politiek heeft een bocht van 90° genomen na de verkiezingen die in december van vorig jaar werden gehouden. Premier Shinzo Abe heeft de dure eed gezworen om komaf te maken met de deflatie, de Japanse economie moet eindelijk weer groeien.

Bron: businessinsider.com
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Surrealistische Chinese spooksteden (video)

We have written about China's ghost towns — neighborhoods with massive new buildings not inhabited by any people.  Many see this as the clear evidence of overbuilding and a housing bubble.

Some economists, like Yale's Stephen Roach has said, however, that China's modernization is "the greatest urbanization story the world has ever seen," and that these ghost cities will soon become "thriving metropolitan areas."