Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 34661 tot 34665
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

IJsland overweegt toetreding eurozone?

In IJsland wordt serieus overwogen de kroon op te geven en over te stappen op de euro, de gemeenschappelijke Europese munt waar de ECB over waakt. IJsland werd hard getroffen door de bankencrisis, maar is inmiddels weer aan het herstellen. Toch heeft het land kennelijk weinig vertrouwen in haar eigen munt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Verdwijnen muntjes van 1 en 2 cent?

De Europese Commissie beslist in april over de toekomst van de muntjes van 1 en 2 cent. Het Europees parlement gaf vorige zomer de Commissie de opdracht om te onderzoeken of de uitgifte van van 1 en 2 cent-munten kan worden stopgezet. Die studie wordt op 18 april door een werkgroep besproken, waarna de Commissie haar voornemen zal bekendmaken.

Bron: deutsche-wirtschafts-nachrichten.de
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Nieuw EU debacle: Burgers € 300 miljard kwijt aan instorting Co2 emissiehandel

Der Handel mit CO2-Emissionszertikaten in der EU hat die Stromkunden hunderte Milliarden Euro gekostet. (Foto: Flickr/Martini DK)

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

'Voordeeltje bankmedewerkers voortaan belasten

Medewerkers van banken die van hun werkgever korting krijgen op hun hypotheekrente, dienen over dat voordeeltje belasting te betalen. Dat vinden Tweede Kamerleden Ed Groot en Henk Nijboer (PvdA). Ze willen dat staatssecretaris Frans Weekers van Financiën actie onderneemt, blijkt uit schriftelijke vragen die ze hem dinsdag hebben gesteld.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Rob Putter: goud even in de ijskast

Het zit het goud niet mee. Liggen goudbeleggers al een tijdje op de loer voor een valutaoorloog, gaat die niet door.

Tenzij… de G-20 van grote industriële landen terugkomt op hetgeen besproken is op de top in Moskou afgelopen weekend. Op die top is uitstel van de oorlog bedongen, hoewel Japan zijn posities nog niet opgeeft.