Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 34666 tot 34670
Bron: deopening.nl
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Bijna 1 miljoen werknemers met burn-out klachten

Ruim een op de 8 werknemers in Nederland had in 2012 burn-outklachten. Deze klachten komen relatief veel voor bij werknemers met een hoge werkdruk en werknemers die weinig sociale steun van collega’s en leidinggevenden ondervinden of ervaren. Hoger opgeleide werknemers hebben meer kans op een burn-out en werknemers met een partner en kinderen hebben minder vaak burn-outklachten dan overige werknemers.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Hermès ziet geen crisis

Hermès meldde dinsdag een omzetgroei van 23 procent tot 3,5 miljard euro in 2012. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten resulteerde een toename met 16 procent. Hermès had zelf een toename met 13 procent voorspeld.

De verkopen in Zuidoost-Azië, afgezien van Japan, klommen met bijna 40 procent. Op de Amerikaanse markten steeg de omzet met 27 procent. In Europa ging de omzet ondanks de grote economische problemen met 12,5 procent omhoog.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Turkije: Groeiland met veel potentieel

Turkije wordt door het IMF gecatalogeerd als een groeiland. Het land zit in een unieke positie doordat het zich verbonden heeft met Europa en met het Midden-Oosten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Kort nieuws van de dag

Sinds 2009 is het pensioen van de Griekse volksvertegenwoordigers geleidelijk met ongeveer de helft afgebouwd, zo deelt het Griekse ministerie van Financiën mee. De zware besparingen in Griekenland knabbelen ook aan het appeltje voor de dorst van de leden van het parlement. Een gepensioneerde volksvertegenwoordiger ontvangt nu maandelijks 1.975,96 euro. Vier jaar eerder was dat nog 3.866,16 euro. (

Meer dan 100.000 Ieren zijn redden van banken beu

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Mijnbouwer Xstrata produceert record aan steenkool, nikkel en zink

Het Brits-Zwitserse mijnbouwbedrijf Xstrata heeft vorig jaar een recordhoeveelheid steenkool voor kolencentrales uit de grond gehaald, geholpen door de opening van nieuwe mijnen en de heropening van bestaande mijnen. Ook de nikkel- en zinkproductie steeg naar recordhoogtes. Dat maakte 's werelds grootste steenkoolproducent vandaag bekend.