Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 34671 tot 34675
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Beurs Tokio sluit met winst dankzij zwakkere yen

De beurs van Tokio is vandaag gesloten met een sterke winst van 1,94 procent. Beleggers waren in een optimistische stemming dankzij een verzwakking van de yen, de Japanse munteenheid. De aankondiging dat er een grote kans is dat Noord-Korea een kernproef heeft uitgevoerd - wat intussen is bevestigd door Noord-Koreaanse staatsmedia - temperde dan weer iets dat enthousiasme.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Correlatie onder risk-on/risk-off activa’s verdwijnt

Tegenwoordig lijken er maar 2 soorten handelsmomenten te zijn. We hebben risk-on en risk-off. Bij zowel risk-on als risk-off worden verschillende activa over dezelfde kam geschoren. Zo had je bijvoorbeeld de aandelen, de euro, olie,… als risk-on activa en de dollar, obligaties, de Yen,… als risk-off activa. Maar de correlatie tussen deze activa neemt af.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Feestvierende Chinezen doen beurshandel opdrogen

China en de omringende landen vieren met veel enthousiasme de komst van het Chinees Nieuwjaar, waarbij het Jaar van de Slang plechtig wordt ingezet. Het feestgedruis is ver buiten Azië voelbaar, want ook op de andere belangrijke wereldbeurzen gebeurde er weinig of niets.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Meldpunt voor kinderen in armoede

AMSTERDAM - Voor kinderen die in armoede leven opent Kinderombudsman Marc Dullaert dinsdag een meldpunt.

Nu veel kinderen langdurig in armoede leven is het volgens Dullaert een belangrijke vraag of er kinderrechten worden geschonden.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 12 februari 2013

Platina duurder door schaarste

Amplats is de naam van ’s werelds grootste platinaproducent, verantwoordelijk voor 40% van de totale wereldproductie. Het is een afkorting van Anglo American Platinum, een onderdeel van Anglo American; ‘s werelds grootste producent van edelmetalen. Amplats rapporteerde een flinke productiedaling in het vierde kwart van 2012, waardoor de platinaprijs flink steeg. De productie van Amplats daalde 6% de afgelopen maanden, hetgeen een daling van 2,5% van de totale wereldproductie betekent. De belangrijkste redenen hiervoor waren de mijnwerkersstakingen in Zuid-Afrika.