Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 34671 tot 34675
Bron: nugeld.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

'Horeca speelt in op zuinige klant'

Zo is een gemiddeld driegangenmenu in Nederland flink in prijs gedaald. In 2012 betaalde de restaurantbezoeker daarvoor 27,45 euro, een daling van ruim 15 procent in 1 jaar tijd.

Deze conclusie trekt het Food Service Instituut Nederland (FSIN) op basis van de analyse van marktgegevens op de vakbeurs Horecava die maandag in de Amsterdamse RAI is begonnen.

Bron: iex.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Vloeken in de goudkerk

De recente G7-bijeenkomst over de heersende valutaoorlog leverde weinig resultaat op. De partners beloofden plechtig om elkaar het leven niet zuur te maken met muntdevaluaties, maar concrete afspraken werden er niet gemaakt.

En dus kan Japan rustig het pad van ongelimiteerde geldcreatie verder bewandelen om de yen te depreciëren. De morrende geluiden uit Europa nemen dag na dag toe. Zelfs Mario Draghi, topman van de Europese Centrale Bank, liet verstaan dat de heersende valutastrijd voorlopig geen problemen veroorzaakt, maar dat de situatie van nabij wordt opgevolgd.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Bijna 70 pensioenfondsen korten op pensioen

Dit heeft de Pensioenfederatie dinsdag bekendgemaakt. Vorig jaar waren dit nog 80 fondsen. Dit heeft financiële gevolgen voor enkele miljoenen werknemers en gepensioneerden.

De verlagingen variëren tussen 0,5 en 7 procent. De gemiddelde korting is 1,9 procent, zo berekende De Nederlandsche Bank (DNB) al eerder. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

OMG: Japan gaat weer meer uranium invoeren

De Canadese mijnbouwer Cameco, de derde grootste mijnbouwer van uranium ter wereld, ziet de vraag naar uranium vanuit Japan weer toenemen. Japanse nutsbedrijven accepteren terug import van uranium op basis van lange termijn contracten. Cameco verwacht dat Japan dit jaar terug 8 reactors op actief zet.

De Japanse nutsbedrijven beginnen zicht te krijgen op de toekomst van kernenergie in Japan, de herstart van de sector komt stilaan op gang. Een hernieuwde vraag vanuit Japan kan de sector terug op de rails zetten. Investeringen in de sector waren fors teruggevallen nadat de prijs meer dan 40 % zakte na het drama in Fukushima.