Nieuws / Artikelen met het woord

58155 artikelen gevonden. Artikel 34671 tot 34675
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Diegene die een herstel van de goudprijs verwachten, kunnen best nog even wachten

Dat de goudprijs het al enige tijd niet goed doet, is een open deur intrappen. Sinds september corrigeerde de goudprijs al meer dan 10 % en sinds zijn piek in 2011 al meer dan 20 %. Maar dit kadert perfect in de langdurige zijwaartse beweging die de goudprijs typeert sinds 2011.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

De vergrijzing: 'Er komt een type maatschappij die we enkel kennen uit science-fictionfilms'

Ghost Town

In Japan overtrof de verkoop van luiers voor ouderlingen in 2011 voor het eerst die van luiers voor pasgeborenen. Wat demograaf Nick Eberstadt, die al jaren artikels publiceert over het probleem van de dalende vruchtbaarheidsgraad, de commentaar ontlokte dat de Japanse geboortecijfers nu zo laag zijn en de levensverwachting zo hoog dat het land “evolueert naar een type van maatschappij die we enkel kennen uit science-fictionfilms."

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Britse bank maakt 204 medewerkers miljonair

De Britse bank HSBC heeft 204 managers in 2012 meer dan €1,15 miljoen (£1 miljoen) betaald. Dat maakte de bank vandaag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Rosenberg: Markten kunnen nog hoger, ook bij strakker monetair beleid

Volgens David Rosenberg kunnen de aandelenmarkten nog verder stijgen, ook nog wanneer de Federal Reserve begint met een strakker monetair beleid. Het wordt pas opletten geblazen als een verstrakking samen gaat met een economische krimp. David Rosenberg ziet dus nog verder opwaarts potentieel voor de beurzen.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Zorgen om Europa maken goudkoers stuurloos

Het gaat eigenlijk al weken hetzelfde. Dagen met grote dalingen en af en toe wat oplevingen zorgen ervoor dat de goudkoers langzaam weer terug aan het zakken is naar een niveau van rond de 1550 dollar per troy ounce. Ook vandaag is het weer niet anders, zo blijkt dat cijfers over het vertrouwen binnen de eurozone ervoor zorgen dat de goudprijs al de hele dag rond de startkoers van de dag zit.