Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 34681 tot 34685
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 24 februari 2013

Britse fiscus start virtuele schandpaal tegen fraude

Een kapper uit Liverpool, een groenteboer uit Kirkcaldy en een buschauffeur uit Bolton behoren tot de eerste lichting ondernemers die in het Verenigd Koninkrijk aan de schandpaal zijn genageld wegens belastingfraude. Met dit publiciteitsoffensief wil de Britse fiscus een voorbeeld stellen. De Britten hadden liever topondernemingen op de lijst gezien.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

'Ontslagbelasting houdt ouderen aan het werk'

Dat schrijft het Centraal Planbureau (CPB) in een vrijdag uitgekomen rapport. Na 1 jaar WW heeft slechts 20 procent van de 60- tot en met 64-jarigen een baan gevonden, tegen ruim 60 procent van de personen jonger dan 40 jaar.

Financiële prikkels kunnen helpen de kansen van ouderen op de arbeidsmarkt te vergroten, stelt het planbureau. Een hogere WW-premie voor werkgevers die veel mensen ontslaan, is een optie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Whisky blijft goed verkopen in Europa ondanks crisis

Ondanks de crisis blijft Europa een dankbare en vitale afzetmarkt voor Schotse whisky. De stokers verkopen nog steeds rond de 40 procent van hun whisky aan Europeanen. Daarover schrijft het Britse financiële blad The Economist. Grootste pluspunt voor de whiskymakers is het feit dat de Europese Unie één markt is, waar steeds meer landen zich bij hebben aangesloten en waar dus vrijwel geen handelsbarrières meer zijn.

Bron: Goud.com
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Particulieren blijven goud koesteren

Vandaag in de Volkskrant een artikel over goud en de verwachting voor de goudprijs de komende periode. Volgens Luc van Hecke, manager bij Amsterdamgold.com zijn er met de huidige koersen veel klanten die goud kopen en slechts een beperkt aantal klanten die juist goud verkopen bij de huidige lage goudkoersen. Vrijdag 15 februari daalde goud tot onder de $1.600 per troy ounce; een belangrijk psychologisch niveau. Hierdoor waait de discussie weer op over het beleggen in goud en vooral nu hedgefonds manager George Soros heeft besloten om een groot deel van zijn positie in goud te verkopen. Lees het hele artikel hieronder.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 23 februari 2013

Duitse minister: Geef paardenvlees aan de armen

De Duitse minister voor Ontwikkelingssamenwerking, Dirk Niebel, pleit ervoor om de uit verkoop gehaalde producten met paardenvlees uit te delen aan de armen. Dat zei hij in een interview met het Duitse blad 'Bild'.