Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 34686 tot 34690
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

6,7 procent nieuwe gepensioneerden

Vorig jaar zijn in ons land 121.379 mensen met pensioen gegaan, zowel bij de werknemers en zelfstandigen als bij de ambtenaren. Dat is een stijging met 6,7 procent ten opzichte van 2011. "De pensioneringsgolf van de babyboomers begint volop op gang te komen", reageert minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open Vld). Om de kost betaalbaar te houden, moet voor de liberale vicepremier blijvend worden ingezet op langere loopbanen, meer mensen aan de slag en een begroting op orde. "Elke euro die we niet aan rente op de staatsschuld moeten betalen, kunnen we investeren in de vergrijzing", luidt het.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Binnen 30 jaar vragen we ons af waarom kantoren bestonden

Virgin-oprichter Richard Branson stelt in een blogpost dat kantoren zoals we die nu kennen, zullen verdwijnen. Hij mengt zichzo in het 'thuiswerken'-debat dat op gang is gekomen sinds Yahoo-topvrouw Marissa Mayer vorige week besliste om van al haar medewerkers te eisen dat ze weer op kantoor komen werken.

Bron: tijd.be
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Is de ECB mee schuldig aan Romeinse crisis?

Was de interventie van de Europese Centrale Bank gewoon té succesvol? Dat is provocatieve vraag die Deutsche Bank-obligatiestrateeg Gilles Le Moec in zijn wekelijkse 'Focus Europe' stelt.

We weten intussen dat de ECB er op spectaculaire wijze in geslaagd is de crisis op de financiële markten te kalmeren.

Eind juli beloofde voorzitter Mario Draghi 'al het nodige' te doen om de euro te redden en hield woord in september door z'n bazooka te onthullen: via 'Outright Monetary Transactions (OMTs) belooft Frankfurt onbeperkte steun aan landen, als die er tenminste beleefd om vragen en in ruil zichzelf aan een strikt besparings- en hervormingsprogramma onderwerpen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

LCC ripping higher!!

Voor de mensen die LCC gekocht hebben verkopen we nu de andere helft op $0.24 voor de spread.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 4 maart 2013

Sterke dollar: slecht voor aandelen en goud

Sinds begin van het jaar is de dollar sterker geworden. De Dollar Bullish ETF (UUP), die de evolutie van de dollar ten opzichte van andere munten meet, stijgt en zit in een opwaartse trend. Het staat nu op het hoogste niveau in 6 maanden en de stijging kan zich nog verder zetten.