Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 34686 tot 34690
Bron:
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Ondanks het feit dat de meeste landen in het Midden-Oosten hun munt gekoppeld hebben aan de dollar zouden ze hun goudreserves moeten uitbreiden, zo concludeert de Dubai International Financial Centre Authority. Door meer goud aan te houden kunnen landen hun reserves in dollars afschermen tegen volatiliteit in de wereldwijde valutamarkt.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Goudmijnen raken uitgeput

Bij de presentaties van de jaarcijfers blijkt dat goudmijnen over de hele wereld kostenreductie en productieverlaging gaan doorvoeren. Nick Holland de CEO van Goldfields (een van ’s werelds grootse mijnbouwers in de goudsector) concludeerde het volgende: ‘De goudindustrie in Zuid-Afrika en wereldwijd zal gekarakteriseerd worden door krimpend aanbod, het uitstellen van projecten en toenemende beperking van kostbare winning,’. Met andere woorden ze kunnen zich niet meer veroorloven om dieper gelegen goud op te graven. Het is verwonderlijk te merken dat lastige winning niet langer kostendekkend is, want de goudprijs staat bepaald niet laag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

'Crisislanden kunnen leren van Oost-Duitsland'

Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel, zelf de eerste bondskanselier uit het voormalig communistische oosten, maandag in een toespraak.

Merkel zei dat haar Oost-Duitse achtergrond haar heeft geleerd dat hervormingen onvermijdelijk zijn om concurrerender te worden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

BMW haalt meer auto's terug

MÜNCHEN - De Duitse autobouwer BMW haalt meer auto's terug vanwege een mogelijke fout in een aansluiting op de accu. In totaal worden 750.000 auto's teruggehaald in Japan, Canada en Zuid-Afrika.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 februari 2013

Britten wrijven zich nu al in de handen bij koersdaling Pond

Op de aandelenbeurzen heerst momenteel een relatieve windstilte, maar op de valutamarkten staan alle cylinders roodgloeiend. Bij de ‘Currency Wars’ raken steeds meer spelers betrokken en niemand weet hoe deze gaan aflopen. Zal alles koelen zonder blazen?