Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 34696 tot 34700
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 11 februari 2013

715 bedrijven failliet in januari 2013

In januari 2013 zijn 715 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. Het aantal faillissementen blijft hoog. In heel 2012 gingen bijna 7400 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet. Dat was het hoogste aantal dat ooit in een jaar werd gemeten.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 11 februari 2013

Parallelle munt is een zegen voor Europa

Harrie Verbon: "Het grote voordeel is dat het mogelijk wordt om lokaal te devalueren ten opzichte van de rest van Europa." Maarten Veeger: "Echte duidelijke voorbeelden met cijfers had hij niet. Nee, het doet het goed tijdens de campagne, zo'n lokale munt."

Dat zegt Harrie Verbon, hoogleraar Openbare Financiën Universiteit Tilburg. Maroni, een politieke bondgenoot van Silvio Berlusconi in Italië, de mogelijkheid om een alternatieve munt in te voeren naast de euro; een speciaal betaalmiddel voor de Italianen in het noorden van het land.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 11 februari 2013

77 duizend banen weg bij de overheid tot 2017

Tussen nu en 2017 zullen niet minder dan 77000 banen verdwijnen bij rijk en gemeenten. Dat blijkt uit de arbeidsmarktprognose van het UWV. De afgelopen jaren daalde het aantal werknemers bij de overheid ook al, in vijf jaar tijd met 12 duizend. De meeste banen verdwenen bij gemeenten (10 duizend). Bij Defensie verdwenen zo’n 6000 banen, eenzelfde aantal banen kwam er bij de politie juist bij. De reden van de krimp bij de overheid zijn de bezuinigingen.

Bron: bnr.nl
Geplaatst: maandag 11 februari 2013

Hele bankensector laat het breed hangen

Dat zegt minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën in een interview met De Telegraaf. "Het wordt tijd dat alle werknemers bij banken hun bijdrage leveren'', zegt Dijsselbloem, die de cao's in de sector graag opengebroken ziet worden. Opmerkelijk, schrijft De Telegraaf, aangezien Dijsselbloem vorige week in de Tweede Kamer nog het salaris verdedigde van de nieuwe bestuursvoorzitter Gerard van Olphen van staatsbank SNS Reaal. Van Olphen gaat 550.000 euro per jaar verdienen.

"We hebben nu mede door overheidssteun banen behouden. Dan vind ik het redelijk dat de werknemers ook een bijdrage leveren", verdedigt Dijsselbloem zijn standpunt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 februari 2013

Deze grafieken boezemt iedere Europeaan schrik in

De Italiaanse verkiezingen verhitten de gemoederen in Italië en heel Europa. Iedereen heeft schrik van een nieuwe ambtstermijn van Silvio Berlusconi. Door het uitbreidende Monti Paschi schandaal wint de partij van Berlusconi steeds meer stemmen. De evolutie wordt met argusogen gevolgd over heel de wereld.