Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 34701 tot 34705
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 februari 2013

Het is 4 jaar geleden sinds China z’n officiële goudreserves aanpaste…

Het is alweer 4 jaar geleden dat China een update vrijgaf van z’n officiële goudreserve. In 2009 choqueerde de Chinezen de wereld met onverwachte verdubbeling van haar goudreserve tot 1054 ton.

Vandaag zijn de verwachtingen in de markt reeds hoog opgelopen. Dit komt omdat China inmiddels de grootste goudproducent is geworden, maar ook goed is voor de grootste import van het gele metaal. Analisten wagen zich ondertussen aan een Chinese goudreserve van 3500 ton.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 11 februari 2013

Pensioen Griekse parlementsleden gehalveerd

Sinds 2009 is het pensioen van de Griekse volksvertegenwoordigers geleidelijk met ongeveer de helft afgebouwd, zo deelt het Griekse ministerie van Financiën mee.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 februari 2013

Olieproductie zal Amerikaanse dollar versterken

Het Amerikaanse handelstekort daalt. Dit komt voornamelijk door 2 factoren: Amerika produceert zelf meer olie en de binnenlandse vraag naar olie daalt. Dit heeft een sterke invloed op de dollar die sterker zal worden waardoor de acties van de Federal Reserve steeds minder effect zullen hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 11 februari 2013

Griekenland wantrouwt ‘sterke’ euro

Alsof de Grieken nog niet genoeg zorgen aan de kop hebben, is er nu ook de bezorgdheid over de Euro bijgekomen. De koers van de Europese eenheidsmunt is door het dak gevlogen en dat is uiteraard geen vrolijk nieuws voor de bedrijven die het van de export moeten hebben.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 11 februari 2013

Ron Paul: "Overheden strijden altijd met valuta"

Ron Paul was te gast bij Bloomberg en zei dat de valutaoorlog eigenlijk al decennia aan de gang is. Al sinds het einde van Bretton Woods is er veel inflatie geweest, maar nu gaan de ontwikkelingen in een hoger tempo. Ron Paul vreest dat men uiteindelijk het vertrouwen gaat verliezen in valuta en dat er een vlucht zal ontstaan richting tastbare bezittingen als vastgoed en goud.